Plute waggler, stick, Producator: Sensas

25g
Pluta Waggler Sensas Bob
Incepand de la 3233Lei
in stoc furnizor

Plute waggler

Plutele Waggler reprezinta o categorie distincta de plute, destinate pescuitului la tehnica match si pot cuprinde atat plute cu bulb (corpul principal este pozitionat in partea de jos a plutei) precum sliderele sau wagglerele nelestate, cat si plute lungi, tip creion sau stick. Spre deosebire de o pluta clasica pentru pescuitul la varga , rubeziana sau boloneza,  care este atasata in partea de sus a chilkei,  si partea de jos pe tija cu varnisuri,  un waggler este o pluta atasata numai in partea de jos. Linia trece de obicei printr-un ochet sau pivot aflat la baza si este de obicei blocata in loc prin alice de plumb sau noduri opritoare. Exista zeci de modele de waggler pentru a se potrivi tuturor tipurilor de situatii de pescuit. 

Datorita formei si a faptului ca sunt prinse intr-un singur punct, wagglerele permit lanseuri la distante mult mai mari decat oricare alt tip de pluta.  Pot avea mai multe terminatii interschimbabile pentru antena, astfel incat sa fie vizibile in diferite conditii de pescuit.

Ce este o pluta slider?

Pescuitul cu slider foloseste un waggler culisant pentru a pescui in ape cu adancimi mari. Daca apa este mai adanca decat lungimea lansetei si trebuie sa pescuim in apropierea fundului, este imposibil sa lansam montura daca pluta este blocata pe fir, asadar va trebui ca ea sa culiseze , sa gliseze (in engleza “to slide”) pana la adancimea pe care o setam. Cu o pluta slider, fixata in partea de jos de plumbaj, si gliseaza pana la un un nod culisant, facut pe firul principal, nod care aluneca prin inelele lansetei. Acest nod ne permite sa pescuim la orice adancime dorim.