Markere, balize

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Markere, Balize

In timpul partidelor de pescuit la crap o parte importanta a reusitei tine de a plasa de fiecare data montura in locul in care s-a nadit, un vad care poate avea o suprafata de numai cativa metri. Pentru marcarea acestei zone, cu precadere in situatiile in care monturile sunt plantate, sunt utilizate diferite sisteme de balizare. Balizele sunt asadar instalatii sau sisteme utilizate pentru marcarea locului nadit, de diferite forme sau culori, menite sa asigura o buna vizibilitate intr-o multitudine de conditii de iluminare. Unele balize incorporeaza sisteme de iluminare pentru a fi vizibile in intuneric sau in conditii de luminozitate scazuta.

O alta categorie de markere sunt plutele marker, utilizate la sondare. Sondarea este procesul prin care cartografiem conturul, inclinatia dar si cat de tare sau moale este substratul precum si adancimile unei zone in care intentionam sa pescuim. Plutele de tip marker sunt asadar plute cu dimensiuni mari, flotabilitate ridicata, menite sa ne ajute sa determinam adancimea unei zone. De asemenea markerele sunt utile pentru a oferi un reper vizual atunci cand efectuam nadirea.

Markerul pentru fir este un creion special care este utilizat pentru a marca pe fir o anumita distanta. Acest lucru este extrem de util atat in pescuitul la match cat si in pescuitul la feeder, atunci cand dorim sa revenim in mod constant intr-o anumita zona. Markerele de fir contin substante care nu atataca invelisul firelor sau afecteaza rezistenta acestora.