Agrafe

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Agrafe pescuit

Agrafa de pescuit este o piesa din sarma otelita, elastica, compusa cel mai adesea dintr-un brat mobil si un brat fix prevazut cu un sistem de blocare a celui dintai.

O agrafa permite atasarea cu usurinta si rapiditate a altor accesorii sau chiar a unui fir care are la capat o bucla. Acesta este principalul lor avantaj, sunt de mare ajutor in operarea rapida a schimbarilor.De exemplu, in pescuitul stationar, schimbarea unei strune, a unei intregi monturi, a unui cosulet de feeder, sau a altor accesorii similare se face mult mai repede decat daca ar fi necesare legarea unui nod, sau refacerea unei intregi monturi.

Un alt avantaj pe care il ofera agafele este miscarea mai libera a accesoriilor montate. Aceasta poate fi de real folos in multiple situatii, de la miscarea libera a plutelor tip waggler sau stick, la miscarea libera a cosuleteleor de feeder, fapt ce ajuta la evitarea incurcarii monturilor.

Nu in ultimul rand, agrafele confera o rezistenta buna, de multe ori superioara celei pe care o putem obtine utilizand, de exemplu, un simplu fir de pescuit si diverse noduri.