Cicade

WhatsApp
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Cicade

Cicada este o naluca metalica, de mare vibratie, conceputa in special pentru prezentari verticale, atat prin tehnici care presupun contact cu substratul cat si in masa apei. Poate fi pescuita atat pe ape statatoare cat si pe cele curgatoare. Cicada este asadar o naluca versatila, ce poate fi folosita in orice anotimp, primavara, vara, toamna, chiar si iarna la copca, eficienta la toate speciile de pesti rapitori, in toate straturile, din apropierea fundului, intre ape si la suprafata.

Cicada a fost inventata in Statele Unite, si utilizata in primul rand pentru pescuitul la bass. Datorita performantelor specifice astazi este utilizata la majoritatea speciilor de pesti rapitori.  Cel mai mare avantaj al cicadelor este versatilitatea loc incredibila, asemanadu-se  cu o insecta sau alte creaturi de apa. 

Cicada este o naluca care completeaza armureria pescarului de spinning modern, avand cateva avantaje specifice precum:

 • Evolutia agresiva, unica, ce genereaza vibratii scurte si dense, atractive pentru toti pestii rapitori;
 • Faptul ca poate fi pescuita in zone inguste, intre stalpii pontoanelor, sau palcurile de stuf,  dar si in conditii dificile cum ar fi pescuitul in curent puternic, pe riuri, sau in situatiile cu vant puternic pe lacuri, intrucat vibratiile lor puternice sunt transmise optim catre blanc.
 • Pot fi pescuite la diverse adancimi, atat deasupra substratului cat si intre ape.

Cicadele sunt caracterizate printr-un set de lacasuri de prindere amplasate pe partea de sus a nalucii. Selectia unui locas sau a altuia, modifica adancimea la care va evolua cicada si in plus, in functie de rezultatele dorite, putem obtine o actiune subtila, una agresiva sau una normala. In apele curgatoare ale raurilor montane cicadele de dimensiuni mici sunt cele mai productive. Ele imita pesti mici, insecte, gandaci si raci care se lupta cu puternicul curent al raului, fapt ce le transforma intr-o prada usoara pentru pestii rapitori aflati in apropiere (pastrav, clean). 

Cum sa folositi cicadele?

Cicadele sunt naluci artificiale ce pot fi pescuit de toata lumea, indiferent de nivelul de experient. Ele isi arata eficacitatea atat in mainile unui pescar experimentat, cat si al unuia novice. Puteti sa le recuperati normal, doar mulinand constant, liniar. Cu toate acestea, cea mai productiva metoda este cand mulinarea firului se face intr-un ritm neregulat si cu miscari scurte si rapide sau lungi si mai subtile ale varului lansetei. Atunci cand vrem sa pescuim ca la jig, lanseta trebuie sa fie in pozitie verticala, ceea cee va permite o miscare naturala de pompaj, intensificand vibratia nalucii simtita in lanseta, fapt ce ne va face sa identificam foarte usor muscatura. Jigging-ul poate fi realizat atat imediat sub pelicula apei, cat si intre ape sau chiar pe fundul apei.

In cazul pescuitului avatului pe rauri, legam naluca in prima gaura, iar recuperarea va fi foarte rapida, chiar in momentul cand naluca ajunge in apa. Cu cateva oscilari din manerul mulinetei, recuperand mai mult sau mai putin fir, putand dezlantui atacul avatului.