Fire crap

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


Pierderea pestelui din pricina ruperii firului este una dintre cele mai frustrante experiente din viata pescarului. De aceea, MarelePescar ofera pescarilor rezultatele testelor si masuratorilor efectuate asupra firelor de crap pe care le comercializeaza.

Astfel, clientii au posibilitatea sa vada daca exista diferente intre parametri prezenti pe eticheta rolei firului si valorile reale determinate aplicand proceduri conforme standardelor ISO si folosind instrumente de masura specializate. Indiferent de marca firului pentru crap si indiferent ca vorbim despre monofilament, textil sau fluorocarbon, parametrii de interes pentru pescar masurati de MarelePescar sunt diametrul (D), rezistenta la rupere (R), alungirea (A) si greutatea pe metru liniar (G).

Mai mult, avand in vedere ca la pescuit firele stau in apa, s-au efectuat aceleasi teste si masuratori dupa ce firele au fost tinute 48 de ore in apa. Asa cum arata rezultatele, in unele cazuri exista diferente semnificative fata de valorile obtinute la testarea si masurarea firului uscat.

De regula, pescarii au preferinte pentru un producator sau altul si vizeaza firele dintr-un anumit segment de pret. Odata cu publicarea valorilor parametrilor firelor de crap, clientii magazinului vor putea alege in cunostinta de cauza si, in acelasi timp, decizia le va fi mult usurata stiind ce asteptari sa aiba de la firele pe care le au in vedere.

Tabelul cu rezultatele masuratorilor firelor testate este disponibil aici: https://marelepescar.ro/blog/fire-monofilament/