Plumbi

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Pumbi pentru pescuit la rapitori

Plumbul de pescuit la rapitori reprezinta o piesa auxiliara utilizata impreuna nalucile in diferite tipuri de monturi precum cele cu carlige offset tip Carolina, Texas dar si monturi tip Cheburasca sau monturile Drop Shot. Realizati cel mai adesea din tungtesn si aliaje specifice, plumbii au o greutate mare raportata la dimensiuni, sunt cel mai adesea aerodinamici, permitand lanseuri precise la distante lungi si implicit un bun control al nalucilor in timpul pescuitului.

Pentru monturile offset, tip Carolina sau Texas este necesara utilizarea unor plumbi speciali, cel mai adesea cu forma de glonte, prevazuti in interior cu un tub din plastic care are rolul de a proteja firul.

Pentru Monturile tip Cheburashka (sau Cheburasca)  sunt utilizati plumbi speciali prevazuti cu doua ochete, unul pentru atasarea carligelor offset si unul pentru atasarea liniei. Acestia confera o mare lipertate de miscare nalucii precum si posibilitatea de a folosi carlige ingropate in corpul acesteia, astfel putand pescui in zone cu obstacole si vegetatie fara a risca agatarea sau pierderea nalucii.

Plumbii pentru Drop Shot: Au de obicei fie o forma de bila, fie o forma de tip tigara, lunga. Cei in forma de bila permit sa,,simtitim" naluca mai bine. Plumbii alungiti sunt, in general, folositi acolo unde este exista riscul ca plumbii sa ramana agatati in structurile aflate pe substrat, deoarece se pot elibera mai usor.