Mulinete rapitori

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Mulinete rapitor

O mulineta este un dispozitiv mecanic atasabil la o lanseta, care este conceput sa stocheze, sa elibereze si sa colecteze firul de pescuit. Mulinetele de pescuit la rapitori sunt mulinete ale caror caracteristici le fac potrivite cu tipul de lansete, de naluci, si pesti vizati in acest tip de pescuit.

In aceasta categorie distingem doua variante mari din oferta noastra: mulinete de spinning si mulinetele de casting (baitcast).

Mulinetele de spinning sunt mulinete foarte versatile, ce pot fi utilizate in pescuitul cu orice tip de naluci, dar exceleaza in utilizarea cu naluci de de dimensiuni mici si medii. Sunt preferate mulinetele cu frana frontala, frana care permite utilizarea unor discuri mari ce vor da o forta buna de franare. Aceasta trebuie sa lucreze cursiv, fara socuri sau blocare, trebuie sa aiba o plaja larga de ajustare, care permite un reglaj precis, de finete, foarte important in timpul unui dril prelungit cu exemplare mari.

Mulinetele de casting au avantajul sistemului constructiv de tip reductor, care asigura un raport de transmisie si recuperare mult mai bun decat mulinetele de spining. Variantele de mulinete de casting preferate in pescuitul cu naluci reactive au un raport de recuperate aflat in intervalul 4.9-6.3/1. Pentru aplicatii de jigging sunt preferate rapoarte mai mari, de tipul 7/1, pentru ca avem nevoie de o recuperare mai rapida.