Indicatori

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Indicatori

Un indicator de trasatura este un dispozitiv mecanic sau electronic,  care indica unui pescar ca se intampla ceva la capatul carligului liniei de pescuit. Include o categorie larga,  de la clasicele bambine sau clopotei, la indicatoarele folosite in pescuitul la copca, de la izotopii luminosi tip starlite la indicatorii electronici ce se pot monta pe varful lansetei.

Indicatorii folositi in pescuitul stationar sunt specifici tipului de pescuit practicat, astfel ca pot diferi ca forma, dimensiuni si culori. Pe langa indicatori, in aceasta categorie se regasesc si suportii de fixare pentru starlite sau isotopi pe lansete. Starlitele sunt utilizate in pescuitul de noapte, se activeaza prin “rupere”, au o durata de functionare limitata.

Exista de asemenea versiuni care combina mai multe tipuri de indicatori, precum bambinele ce pot incorpora starlite. Odata cu crestearea numarului de pescari care prefera sesiunile de noapte, au aparut bambinele inel cu tub pentru starleti. Atasarea lor pe fir se face foarte usor, sunt lejere si indica mereu promt muscaturile. Folosirea starletului se face foarte usor si reprezinta un atu pentru pescarii de noapte sau pentru cei care ajung prea devreme pe malul apei. Folosind aceste bambine, pescarii nu vor mai rata nicio trasatura, chiar si pe timp de noapte.