Prastii, catapulte, cupe

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 

Prastii, catapulte, cupe

Daca doriti un mod usor, rapid si eficient de a va introduce o cantitate mare de nada sau momeli pe un vad de pescuit, una din solutiile cele mai practice este reprezentata de prastiile de nadire, de catapulte sau de cupele de nadire. Aceastea permit distribuirea de bulgari de nada, pelete, seminte sau momeli individuale, intr-o zona, creand astfel rapid un potential loc de atractie si hranire pentru pesti.

Prastiile de nadire au de regula trei elemente constitutive, in speta manerul si cracanele prastiei, realizate din materiale rezistente si usoare precum plasticul sau metalul; corzile elastice realizate cel mai adesea din latex, si cupa prastiei in care sunt asezati bulgarii sau momelile pentru a fi lansate catre apa. In functie de grosimea si rezistenta latexului, de forma si dimensiunea cupei, prastiile sunt realizate pentru anumite distante precum si anumite tipuri de proiectile (cupe pentru bulgari de groundbait sau cupe pentru pelete seminte, si chiar cupe pentru momeli individuale precum boiliesurile).

In functie de distantele pentru care sunt concepute, cupele de nadire, pot avea un maner scurt, pentru nadirea din barca, sau pot fi echipate cu un filet universal putand fi atasate manere de lungime mai mare, sau chair cozi de minciog, pentru realizarea unei nadiri la distante medii.

Tot in aceasta categorie se regasesc si piese sau elemente de rezerva precum elasticele sau cupele de prastii, pentru a repara sau inlocui piesele care se pot uza.

O prastie sau o catapulta decenta poate face cu adevarat diferenta intre o zi de succes pe apa si una dezamagitoare, asadar reprezinta o piesa de echipament foarte importanta din trusa pescarilor.