Rachete de nadire

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rachete de nadire

Racheta de nadire este un accesoriu utilizat pentru transportarea rapida, la distante considerabile a unor cantitati mari de nade si momeli. O racheta de nadire (numita in engleza si spod) este in esenta un cilindru in forma de racheta, al carui capat conic este cel mai adeasea flotant. Corpul cilindric poate fi incarcat cu nada sau momeala de la groundbait la pelete, de la porumb al boilies sau alte particule. Racheta este lansata catre vadul pe care dorim sa pescuim cu ajutorul unor lansete dedicate. Capatul conic flotant va determina ca racheta sa se rastoarne atunci cand ajunge in apa, permitandu-i sa-si descarce incarcatura de nada sau particule de fiecare data. O varianta aparte a rachetelor de nadire este spomb-ul, precum si rachetele de tip spomb, care sunt complet inchise, dar la impactul cu apa se deschid si descarca incarcatura.

Rachetele de nadire vin intr-o varietate de tipuri si dimensiuni, de la cele mai mici ce pot fi lansate cu lansete de pescuit normale, pana la modele mai mari, capabile sa transporte cantitati semnificative de momeala la un moment dat, dar care vor necesita lansarea cu ajutorul unor lansete dedicate (lansete spod).

In afara de model (cilindru sau spomb), de diferenta lor de marime, unele rachete pot avea mai multe perforati pe peretii laterali, iar altele deloc. Aceste perforatii pot ajuta la descarcarea rapida rachetei precum si la scurgerea cu usurinta a apei atunci cand recuperam racheta de pe vad. Cu toate acestea, daca se doreste introducerea de seminte mici, micropelete sau sau viermusi, sunt recomandate rachetele de nadire care au foate putin perforatii in peretii laterali.