Saltele de receptie, cantarire

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Saltele de receptie, cantarire


Echipamentele pentru protectia pestelui, a crapului in special, sunt foarte importante in pescuitul in sistem Catch & Release. Pe tot mai multe ape comerciale, exista reglementari precise cu privire la echipamentele de protectie impuse, punandu-se de asemenea un mare accent pe folosirea lor corecta. O saltea de receptie este o parte importanta dintre aceste echipamente si reprezinta acel echipament folosit pentru asezarea capturii cat timp este degorjata sau fotografiata.

Saltelele de receptie sunt de multiple feluri, unele pot reprezenta simple saltele moi, pe care putem aseza pestele, altele, mai avansate sunt sub forma unor cadite, cu cadru, care vor avea baza suspendata deasupra solului, astfel protejand foarte bine pestii mai mari, care ar putea suferi leziuni interne daca in momentul in care se zbat, s-ar lovi zone tari. Materialul saltelelor indiferent de tipul lor este, de regula, unul care protejeaza bine solzii si mucoasa pestilor, se curata usor si este cel mai adesea impermeabil, uscandu-se rapid.

Saltele de receptie cu cadru metalic si picioare, a caror baza nu atinge solul, genul de saltele care sunt impuse prin regulament de marea majoritate a baltilor. Cele cu picioare telescopice au avantajul ca, indiferent de conformatia solului, poate fi asezate perfect la orizontala, facand manevrarea pestelui mult mai usoara. Picioarele telescopice sunt, de regula prevazute cu talpici de noroi, care stabilizeaza si suplimentar salteaua in orice conditii.

Unele saltele sunt prevazute cu capac, care sa protejeze pestele de soare, si sa il mentina cat mai linistit cat timp ne pregatim pentru cantarire sau fotografiere a capturii. Saltele gonflabile, au avantajul ca plutesc, nu au parti dure de care pestii ar putea sa se loveasca si sa se raneasca, sunt usoare si ergonomice. Sunt preferate pentru situatiile in care intentionam sa fotografiem crapul in apa.

Saltelele de receptie ajuta de asemenea la eliberarea capturilor in condtitii optime, intrucat sunt doatate de regula, cu manere in scopul transportarii pana la apa. Unele modele dispun de benzi reflectorizate inserate, pentru a fi vizibile in cazul partidelor ce se desfasoara noaptea.

Sacii de cantarire 

Fiecare pescar doreste sa cunoasca greutatea capturilor importante, iar un sac de cantarire este un accesoriu esential pentru realizarea acestui lucru in conditii de protejare maxima a pestilor. Acesti saci vor sustine in mod corespunzator greutatea pestilor, le vor proteja solzii si mucoasa, si ii va mentine calmi – oprindu-i din a se zbate excesiv si a se rani.