Tuburi

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tuburi, conuri, line-alignere

Tubul anti-tangle este un dispozitiv simplu si eficient, care are rolul de a impiedica rasucirea rigului in jurul linei principale, dispozitiv alcatuit dintr-un tub de plastic indoit in unghi, pe care se regaseste cel mai adesea o agrafa de care se poate atasa lestul. Prin acest tub trecem linia principala si o legam la unul din capete de un opritor sau vartej de care apoi atasam rigul. Avantajele acestui sistem provin atat de la faptul ca in aruncare nu au loc rasuciri rigul fiind impins departe de linia principala, cat si de faptul ca firul culiseaza in interiorul tubului ceea ce ajuta la transmiterea rapida si usoara a semnalelor de la carlig.

Tubul siliconic este utilizat fie pentru fixarea firului de par pe tija carligului fie pentru fixarea plutelor din stationar pe firul de pescuit.

Tuburile termocontractabile, sunt tuburi ce pot fi utilizate atunci cand se doreste prelungirea tijei carligului pentru realizarea de monturi cu proprietati de intepare superioare. Tubul termocontractabil e folosit asadar pentru a imbunatati mecanica de intepare a oricarui carlig, dand forfacului o curbura in acelasi plan cu varful carligului. Se aduce pe pozitie si poate fi incalzit la abur sau la o sursa de caldura, ceea ce produce contractarea si fixarea tubului.

Line alignerele sunt mici dispozitive care gliseaza peste ochetul si tija carligului pentru a ii da acestuia un unghi de agatare agresiv. Utilitatea acestuia are de a face cu intoarcerea carligului, cu varful orientat in jos, in momentul in care pestele a inhalat momeala, reducand situatiile in care pestele va reusi sa scuipe momeala si carligul fara a se intepa.

Conurile anti-tangle sunt conuri din materiale flexibile, ideale pentru a fi folosite in securizarea rigurilor atasate de vartejuri sau agrafe rapide. Concepute pentru a impinge rigul departe de linia principala atunci cand lansam montura in apa, ceea ce ajuta la eliminarea incurcaturilor.