Method feeder

WhatsApp
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Method feeder

Evoluate in anii 90 din momitoarele clasice, method feederele sunt dispozitive simple de livrare a unei cantitati reduse de hrana in apa (fie groundbait, pelete, sau un mix intre acestea), in care de cele mai multe ori ascundem si carligul cu momeala, dispozitive ce au integrat si lestul, ceea ce le confera si rol de autointepare.

Avand o forma aerodinamica, method feederele permit lanseuri precise, efectuate la distante destul de mari. Greutatea lor variaza de la 15 la 110 grame, insa cel mai adesea sunt utilizatevariantele de greutati aflate in intervalul 30-45gr, acestea fiind suficient de grele pentru a putea fi lansate la distantele uzuale de pescuit, si pentru a realiza autointeparea pestilor, dar si suficient de usoare pentru a nu se ingropa in subtraturile moi.

In functie de tipul lor distingem urmatoarele variante de method fedeer:

 • Momitoare method elasticate.
 • Momitoare method standard sau in-line (culisante).

Momitoarele method elasticate sunt momitoare care pe langa caracteristicile clasice deja mentionateintegreaza constructiv intr-o forma sau alta o bucata de elastic de care se ataseaza rigul. Acest elastic ajuta in preluarea socurilor ce apar in timpul drilului, si poate reduce numarul de pesti scapati mai ales atunci cand sunt folosite carlige fara barbeta. Majoritatea modelelor elasticate sunt fixe, adica nu pot culisa liber pe linia principala.

Momitoarele method standard, sau in-line pot culisa liber pe linia principala, dar pot fi folosite si in monturi fixe sau semifixe.

In functie de forma, existenta sau nu a coastelor care sa ajute la aderenta nadei, distingem astazi momitoare method clasice, momitoare banjo si momitoare hibrid.

Momitoarele method clasice, au cel mai adesea o forma fie ovala fie de picatura, sunt prevazute cu coaste care sa ajute la aderenta nadei.

Momitoarele banjo sunt momitoare method rotunde, de dimensiuni mici, prevazute cu o marginea inalta, lipsite de coaste. Faptul ca sunt usor de incarcat, ne mai necesitand utilizarea unei matrite, faptul ca protejeaza bine continutul, pastrandu-l intact pana cand ajunge pe substrat, precum si capacitatea de a putea fi aruncate cu precizie mare sunt avantaje specifice ale acestui tip de momitor method.

Momitoarele method hibrid sunt momitoare cu forma ovala sau picatura, care sunt lipsite de coaste dar, asemanator momitoarelor tip banjo, au o margine mai inalta care sa protejeze continutul la impact. Forma si dimensiunile sunt insa mai mari, momitoarele hibrid fiind mai potrivite pentru pescuitul al distante medii si mari.