Protectie, pastrare

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Protectie, pastrare

Echipamentele pentru protectia si pastrarea pestelui, a crapului in special, sunt foarte importante in pescuitul in sistem Catch & Release. Pe tot mai multe ape comerciale, exista reglementari precise cu privire la echipamentele de protectie impuse, punandu-se de asemenea un mare accent pe folosirea lor corecta.

Un juvelnic de pescuit reprezinta o solutie care serveste la pastrarea pestilor prinsi, in stare vie, in apa. Prin juvelnic de pescuit intelegem practic un sac sau un cos din diverse materiale de la plasa textila la cea metalica, cu sau fara cercuri, de diferite lungimi. Juvelnicele moderne sunt construite din materiale rezistente, dar care protejeaza pestii, avand cel mai adesea o tesatura care protejeaza mucoasa si solzii pestilor

Un sac de pastrare pentru crap este in esenta un sac realizat dintr-o tesatura moale, care protejeaza solzii si mucoasa pestilor. Sacii de pastrare sunt prevazuti fie cu un sistem de inchidere si securizare fie prin fermoar, fie printr-un snur, in functie de model.

Osaltea de receptieeste de asemene o parte importanta dintre aceste echipamente si reprezinta acel echipament folosit pentru asezarea capturii cat timp este degorjata sau fotografiata.

Fiecare pescar doreste sa cunoasca greutatea capturilor importante, iar un sac de cantarire este un accesoriu esential pentru realizarea acestui lucru in conditii de protejare maxima a pestilor. Acesti saci vor sustine in mod corespunzator greutatea pestilor, le vor proteja solzii si mucoasa, si ii va mentine calmi – oprindu-i din a se zbate excesiv si a se rani.

Utilizarea de solutii antiseptice pentru ingrijirea pestilor pe care dorim sa ii eliberam este un concept recent, care devine tot mai popular datorita eficientei. Utilizat cu precadere in pescuitul crapului, antisepticul devine tot mai mult standardul modern, nu doar pentru apele unde se practica pescuitul catch and release ci chiar si pentru apele naturale, atunci cand dorim sa eliberam pestii capturati inapoi, pentru a ne asigura cele mai bune conditii de pescuit si pe viitor.