Rod Pod-uri, picheti, suporti

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rod Pod-uri, picheti, suporti

Rod pod: Un rod pod este, in estenta, un suport care permite fixarea lansetelor in pozitia de pescuit pe diferite tipuri de teren, inclusiv pe poantoanele de lemn, asigurand o stabilitate deosebita. In functie de model si de caracteristici, un rod pod poate sustine de la doua la 5 lansete. De regula, rod podurile au sisteme de reglare a inaltimii de la sol, a unghiului lansetelor, si, la unele modele, exista chiar si un sistem de reglare a lungimii.

Picheti: Sunt tije metalice, ce pot fi infipte in sol, sunt cel mai adesea telescopice, prevazute la capat cu un lacas de prindere cu filet universal; ce permite montarea de diferite accesorii sau suporti de undite si lansete. Au avantajul de a putea fi spatiati si pozitionati dupa dorinta pescarului.Au dezavantajul de a nu fi usor de utilizat in cazul anumitor tipuri de teren (sol pietros) sau pe pontoane de lemn.

Tripod: Este un suport sau stativ cu trei picioare, ceea ce le confera o versatilitate mai mare la anumite tipuri de teren in care pichetii clasici nu pot fi infipti, sau cand sunt utilizati pe pontoane. Este de asemenea prevazut la capat cu un lacas de prindere cu filet universal.

Buzz buri : Un buzz bar este in esenta o tija care se infileteaza pe un pichet sau pe un rod pod. Permite sustinerea a doua sau mai multe lansete. Numele lor provine de la utilizarea cea mai frecventa, si anume de a sustine avertizorii electronici (numiti in engleza Buzzers) .

Capete suporti: Capetele suport sunt sisteme de sustinere a lansetelor sau a unditelor. Exista suporti conceputi pentru sprijinirea partii din fata a lansetei sau a unditei si sisteme de sustinere a manerului lansetelor. Unele capete suport sunt individuale, pentru un singur bat, altele sunt concepute pentru doua sau mai multe lansete. Capetele suport destinate sprijinirii manerului lansetei sunt oarecum universale, in sensul in care se potrivesc diferitelor tipuri de lansete, oricarui stil de pescuit ar fi acestea dedicate. Insa pentru suportul fata al lansetei este indicat sa alegem suportii in functie de stiluld epescuit practicat si tipul lansetei. Profilul si greutatea acestor lansete difera, asadar capetele suport pot fi adaptate pentru a se potrivi cu un anumit tip de profil. De asemenea este important ca suportul sa protejeze lanseta dar si firul de pescuit care vine adesori in contact cu suportul, astfel incat sa previna eventualele accidente nedorite. De aceea cel mai adesea materialele suportilor sunt unele prietenoase cu cele doua elemente mentionate, precum neopren, cauciuc, plastic moale, burete sau chiar catifea.