Plumbi, momitoare

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Plumbi, momitoare

Fie ca pescuim la varga sau la lanseta, pentru a putea duce carligul si momeala in zona unde dorim sa cautam pestii vom folosi de cele mai multe ori un lest, un plumb sau o greutate care sa ne ajute. In pescuitul stationar generalist greutatea poate fi inlocuita de un momitor, pe care il acoperim suplimentar cu nada. In tehnica de pescuit la feeder ne folosim de cosulet sau de method feeder pentru a obtine acelasi lucru.

Rolul lestului este asadar de a grabi scufundarea carligului, de a facilita lansarea monturii in zona de pescuit si, in unele cazuri, de a ajuta in realizarea autointeparii.

Greutatea lestului poate varia de la cateva zecimi de gram la cateva sute de grame. Forma lestului difera si ea in functie de aplicatiile de pescuit pentru care a fost realizat. Unii plumbi sunt despicati pentru a fi atasati pe linie, altii au din constructie un vartej sau un inel iar altii pot avea un tub interior pentru acelasi scop. Materialele constructive variaza si ele destul de mult, din considerente legate de grija pentru mediu plumbul fiind tot mai des inlocuit cu diverse aliaje, mai putin toxice.