Clipsuri, conuri

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Clipsuri, conuri

Clipsul pentru plumb pierdut este un dispozitiv din plastic, ce ajuta la eliberarea plumbului daca in timpul drilului acesta se agata, sau se blocheaza. Cu ajutorul acestui dispozitiv plumbul se elibereaza cu ususrinta din montura, iar pestele poate fi adus la mal fara probleme. In locul plumbului pierdut se poate monta un alt plumb, refacerea monturii fiind foarte rapida. Montura cu plumb pierdut protejeaza pestele si in situatia in care firul se rupe in timpul drilului, pentru ca pierderea plumbului inseamna implicit faptul ca se evita chinuirea pestelui care va fi fortat sa tracteze in mod continuu plumbul. Conectorii pentru clipsuri sunt piese complementare, special concepute sa fie folosite impreuna cu clipsurile, si uneori cu tubul antitangle, pentru a forma un ansamblu care reduce riscul de incurcare a monturii si permite eliberarea plumbului.

Tuburile de protectie precum si tuburile antitangle din aceasta categorie au un rol dublu. Sunt utilizate atat pentru a proteja firul de abraziunea plumbului sau lestului, cat si pentru a reduce riscul incurcarii, in lanseu sau in recuperare, a elementelor ce compun montura. In mod similar, mansoanele pentru tije ajuta la eficientizarea monturilor, la obtinerea unei aerodinamici mai buna si la reducerea riscului incurcarii monturilor.

Mansoanele protectoare se folosesc in multiple situatii, cum ar fi pentru a optimiza trecerea de la plumb la forfac, sau, pentru a camufla diferite elemente ale monturii, precum anourile, vartejurile, sau buclele metalice.