Grub

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Grub

Un grub este o naluca soft, din plastic moale, cu o forma conica sau cilindrica, asemanatoare unui vierme sau a unei virgule. De regula gruburile sunt folosite impreuna cu jiguri, dar exista si exceptii cum ar fi situatiile in care sunt folosite pentru armarea altor naluci (chatterbaits), la trena, sau atunci cand sunt utilizate impreuna cu carlige offset.

La prima vedere grubul este una dintre cele mai simple momeli de pescuit inventate vreodata. Este naluca care a impus practic jiggingul ca fiind o tehnica universala de spinning. Poate fi utilizat in pescuitul rapitorilor din apele dulci dar si cele sarate, si nu de putine ori chiar si pestii pasnici pot fi atrasi de aceste naluci.

Un grub poate imita o varietate de prazi din apa, de la larve, rame, lipitori, pestisori mici, mormoloci, nimfe si chiar si raci. Gruburile au asadar o varietate mare de culori, dimensiuni, si forme, de la cele mai mici la cele mai mari, au de regula o coada simpla sau dubla, vibratila, cu o lungime mare raportata la lungimea corpului.