Buzzbari

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Buzzbari

Un buzzbar este in esenta o tija care se infileteaza pe un pichet sau pe un rod pod si care impreuna cu un cap suport sau un avertizor permite sustinerea a doua sau mai multe lansete. Buzbarii sunt disponibili intr-o varietate de configuratii si dimensiuni iar numele lor provine de la utilizarea cea mai frecventa, si anume de a sustine avertizorii electronici (numiti in engleza Buzzers).

Buzzbarii completeaza asadar in mod util configuratia, impreuna cu un pichet, trepied sau rodpod, si un cap suport, pentru a sustine lansetele. Bineinteles, avem nevoie de regula de doi buzbari, unul pentru partea din fata si una pentru partea din spate a lansetelor. Daca in cazul utilizarii cu picheti sunt preferati buzzbarii dubli, pentru stabilitate, pentru rodpoduri acestia pot ajunge la sustinerea pana la 5 lansete. Asadar un prim aspect de care putem fi interesati este numarul de lansete care pot fi sustinute, asa numitul numar de posturi.

Lungimea buzzbarilor este prin urmare un alt factor de care vom tine cont, si pe care o alegem in functie de catt de distantate ne dorim intre ele lansetele. Este important in acest sens sa tinem cont de distanta dintre posturi, intrucat in cazul mulinetelor foarte mari, o distanta mica poate insemna acestea se vor atinge intre ele, si vor incomoda atunci cand dorim sa luam lanseta din supoort si sa recuperam montura sau sa efectuam drilul. Daca doriti o configuratie mai distantata, atunci este posibil sa fiti interesati de un set mai lung de buzzbari, dar daca preferati sa pescuiti intr-un mod mai compact, atunci e de preferat un set mai scurt. Trebuie mentionat si faptul ca la unii buzzbari distanta intre posturi este reglabila, permitand pescarilor sa decida asupra configurarii distantei intre posturi in functie de conditiile de pescuit.