Bastoane de nadire

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Bastoane de nadire

Bastoanele de nadire, cunoscute popular si cu denumirea de cobre, sunt unelte care ofera pescarului mijloacele de a lansa boiliesuri la o distanta apreciabila, mult mai departe decat ar fi putut vreodata fi lansate cu ajutorul prastiei sau catapultei. Realizate din materiale rezistente dar usoare, bastoanele de nadire sunt in esenta tuburi cu un diametru specific, in care sunt incarcate boiliesurile, si apoi sunt accelerate intr-o anumita directie.

Diametrul interior al bastonului de nadire corespunde marimii maxime a boiliesurilor ce se pot utiliza cu respectivul baston. Unele modele sunt echipate cu manere din materiale ce confera o aderenta buna in timpul utilizarii.

Actiunea utilizarii unui baston de nadire pentru lansarea momelilor este similara cu cea a efectuarii unui lanseu. Momelile individuale sunt plasate in bastonul de nadire si apoi sunt lansate printr-o miscare energica ce trebuie stopata la un anumit punct maxim. Bineinteles, pentru a stapani cat mai bine tehnica de lansare a boiliesurilor cu ajutorul bastoanelor de nadire, sunt necesare repetari si practica. Daca initial boiliesurile aterizeaza prea jos, sau din contra descriu o traiectorie prea inalta, cu timp si exercitiu pot fi atinse distante foarte mari si o precizie excelenta. Cateva sfaturi care va pot ajuta in stapanirea tehnicii corespunzatoare sunt sa udati interiorul bastonului inainte de a efectua lanseul precum si sa udati boiliesurile pe care urmeaza sa le lansati. Utilizarea boiliesurilor care au aceeasi consistenta, ajuta de asemenea in realizare unei nadiri cat mai grupata. In mod opus, pentru o nadire extinsa se pot lansa mai multe boiliesuri odata.