Tripozi

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tripodul sau trepiedul este un suport, sau stativ, ce dispune de trei picioare, ceea ce ii confera o versatilitate mai mare in pozitionarea pe anumite tipuri de teren, acolo unde pichetii clasici nu pot fi infipti. Sunt utilizati in mod frecvent in pescuitul pe terenuri dure, pe barajele cu dale de beton sau pietre, dar si in pescuitul pe plaje nisipoase, la mare sau la Dunare.

Datorita inaltimii reglabile, tripozii permit mentinerea varfului lansetei in pozitie verticala, ceea ce ajuta la mentinerea firului in afara apei, lucru dorit in cazul pescuitului pe ape curgatoare.Tripozii sunt sunt, cel mai adesea, prevazuti la capat cu un lacas de prindere cu filet universal. (O categorie aparte o constituie tripozii folositi pentru cantarire, care sunt prevazuti cu un carlig de atasare a cantarului ).

Datorita stabilitatii, una din aplicatiile frecvente, pe care le mai au tripozii, este aceea de fi utilizati ca solutie de sustinere a lansetelor, unditelor sau kiturilor de rezerva, ale pescarilor de competitie. In acest scop tripozii pot fi echipati cu modele de cap suport cu multiple posturi, permitand astfel o organizare eficienta a echipamentului.

Tripozii sunt realizati din materiale usoare, rezistente la coroziune, precum aluminiul sau inoxul. Unele modele sunt deja echipate cu sisteme de sustinere a lansetelor sau chiar buz bari. Pentru adeptii pescuitului la tehnica rubeziana, tripozii pot fi echipati cu role, pentru manevrarea  tronsoanelor de rubeziana in timpul partidelor de pescuit.