Suporti, picheti

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Picheti
Sunt tije metalice, ce pot fi infipte in sol, pot avea o lungime fixa sau reglabila, sunt cel mai adesea prevazute la capat cu un lacas de prindere cu filet universal; care permite montarea de diferite accesorii sau suporti de undite si lansete.

Un criteriu de care putem tine cont in alegerea pichetilor este materialul din care sunt realizati.
Din punct de vedere al materialelor constructive, pichetii pot fi realizati din aluminiu, inox sau chiar si din carbon. Acest aspect are impact asupra greutatii pichetilor, dar si asupra robustetii acestora.Cei mai solizi sunt cei din inox, insa, cum e de asteptat sunt si cei mai grei.

Un alt criteriu de care tinem cont in alegerea pichetilor este lungimea lor. Unii picheti pot avea o lungime fixa in timp ce altii pot fi extensibili cat sa puteti decide inaltimea la care doriti sa ii fixati, in functie de situatia de pescuit si configuratia malului.

Un aspect final de luat in considerare este estetica, majoritatea pichetilor sunt fie argintii, fie vopsiti in negru.

Pichetii au avantajul de a putea fi spatiati si pozitionati dupa dorinta pescarului. Pichetii au capete ascutite, ceea ce permite sa fie infipte direct in pamant. Cu toate acestea, unele companii au facut un pas mai departe si au adaugat cap tip burghiu, sau spiral pentru a permite instalarea pichetilor in zonele cu teren mai dur, sau mai uscat, cum se poate intampla vara. Putem deduce de aici faptul ca pichetii au dezavantajul de a nu fi usor de utilizat in cazul anumitor tipuri de teren (sol pietros) sau pe pontoane de lemn.

Suport de ponton
Sunt suporti special proiectati pentru a putea fi prinsi cu ajutorul unui surub cu filet de pontoane, si permite fixarea in ele a unui pichet. In engleza numele lor este "stage stand", asadar in denumirea comerciala t se regasesc adeseori cu aceasti termeni.