Avertizoare, swingere

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Avertizoare, swingere

Semnalizarea unei trasaturi este unul din momentele cele mai anticipate ale unei partide de pescuit. In functie de stilul de pescuit practicat, locul si specia tinta, dar si preferintele personale ale pescarilor, exista mai multe sisteme de semnalizare sau avertizare, de la cele mai simple la cele mai complexe.

In categoria Indicatori sunt cuprinse sisteme de semnalizare vizuale precum clasicele bambine tip inel, bambinele tubulare, izotopii luminosi si starletii, varfurile semnalizatoare folosite in pescuitul la copca. Tot aici sunt incluse si sisteme de semnalizare sonora a trasaturilor precum clopoteii preferati in pescuitul pe riu si nu numai.

In cadrul categoriei Avertizoare Electronice sunt inclusi asa numitii “senzori”, atat in variantele individuale cat si la seturi de statie si avertizori, dar si accesorii ale acestor sisteme de tip snag bar sau conectori rapizi. Avertizorii electronici au avantajul de a permite pescarului sa efectueze si alte activitati nu doar sa urmareasca lansetele si ii pot capta atentia de la distante considerabile chiar si in conditiile in care pescarul nu se afla langa lansete. In unele cazuri, pescarul poate opta sa pescuiasca pe timp de noapte si atunci o alarma electronica devine cu atat mai utila, intrucat poate semnaliza atat acustic cat si luminos, orice potentiala prezentare.

In categoria Swingere, hangere regasim sistemele de tensionare a firului ce sunt utilizate impreuna cu avertizorii electronici. Atat swingerele cat si hangerele au acelasi rol de baza.

In cazul in care pescuiti la distante mai mari, sau plantat, swingerele pot fi mai indicate. Acestea au avantajul de a fi mai stabile si mai indicate in conditii de vant puternic, asadar nu au tendinta sa dea alarme false pe vant, nu se lipesc de avertizor atunci cand pestele ia fir, nu cad cand jos pe pamant atunci cand suportul este foarte jos si nici nu se lovesc de suport atunci cand se desprind de fir.

Hangerele sunt preferate pentru pescuitul pe picheti, sau pe rodpoduri de dimensiuni mici, atunci cand distanta intre avertizor si mulineta este mai mica. Sunt de asemenea preferate la pescuitul de finete, sau in situatiile in care pestii sunt sceptici si un fir prea tensionat i-ar putea speria.