Riguri

WhatsApp
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Riguri

Rigurile sunt carligele gata legate, destinate stilurilor de pescuit stationar, care pot fi utilizate impreuna cu monturile, nada, momeala si echipamentul de pescuit pentru a putea prinde pestii. Realizate atat pe fir monofilament cat si fir textil, pot avea lungimi diferite, pot folosi carlige cu ochet sau cu paleta, au la un capat o bucla sau un anou, iar la celalat capat carligul, care poate fi atasat simplu pentru momelile intepate sau cu fir de par si diverse forme de atasare a momelii (banda, spin, pushstop).

Carligele gata legate, prezente astazi pe piata, sunt realizate de catre producatori de renume, cu materiale de calitate superioara si cu specificatii stricte.

Imprumutand din pescuitul la crap, pentru pescuitul la method feeder exista riguri dedicate cu lungimi corespunzatoare acestei tehnici (de la 8-20cm), si carlige potrivite cu principala specie tinta in acest still de pescuit- crapul. Pentru pescuitul la match, cand vizam crapul exista riguri legate cu fir de par, cu lungimi intre 15-40 cm. Acestea se preteaza si utilizarii in pescuitul stationar generalist.

Pentru pescuitul la varga exista carlige de marimi mici, legate cu fire subtiri cu lungimi cel mai adesea aflate intre 20-40cm. Pentru pescuitul la feeder cu cosuletul exista riguri de pescuit dedicate ce pot avea lungimi mari (de la 50-100cm), potrivite si pentru situatiile cand se prefera pescuitul la feeder pe ape curgatoare.

Avantajele rigurilor

 1. Viteza si confort in utilizare: Avantajul acestor riguri de pescuit gata legate, provine din faptul ca sunt usor de utilizat, prin atasarea rapida la montura de pescuit, sunt gata realizate si ne ofera astfel o economie de timp. Aceasta inseamna ca putem petrece mai mult timp pescuind efectiv si mai putin refacand rigurile, in cazurile cand este necesara inlocuirea lor.
 2. Respecta specificatii exacte de fiecare data. Asta inseamna ca veti avea aceeasi lungime a firului, aceeasi marime a carligului, prezent intr-un pachet cu mai multe riguri. Astfel, aveti certitudinea ca atunci cand inlcuiti rigul cu unul nou, din acelasi pachet, acesta va fi identic din toate punctele de vedere.
 3. Pot fi un reper, o baza de raportare pentru propriile riguri. Daca va luptati sa legati un rig mai complicat sau nu sunteti sigur cum ar trebui sa fie facut, cea mai buna optiune este achizitionarea unui pachet de carlige gata legate, avand astfel avantajul de a rezolva problema dar si de a putea analiza componentele si felul in care puteti realiza propiile riguri. La fel ca la orice aptitudine, este necesar exercitiul pentru a ajunge sa o stapaniti si este mult mai simplu sa aveti o varianta etalon, la care sa va puteti raporta pentru a vedea unde ati exersa mai mult.