Lansete stationar, Lungime lanseta: 12.00m

Lanseta Bologneza Colmic FOCE NX 300 Minimal Guide, 12m
4.68049Lei
nu e in stoc

Lansete stationar

Lansetele de stationar reprezinta o categorie larga de echipament, dedicat diverselor stiluri de pescuit stationar practicate in apele noastre. In aceasta categorie sunt incluse atat variantele telescopice cat si lansetele din doua sau trei segmente, lansete de feeder, lansete de match, lansete bolognese, lansete pentru pescuit la somn dar si lansetele de pescuit la copca.

Lansetele de stationar sunt, in general, potrivite pescuitului pestilor pasnici dar pot fi utilizate si la pescuitul cu momeli la unii pesti rapitori precum somnul sau stiuca.

Pentru navigarea mai usoara a diverselor tipuri de lansete puteti folosi filtrele existente pe site, selectand tipul de lanseta dorit, lungimea lansetei, numarul de segmente, sau puterea de aruncare. 

Lansete stationar – Tipuri si caracteristici generale

Lansete de match: Au lungimi de la 3 la 5m, si, in mod tipic, sunt echipate cu multe inele, care au ca scop sa tina firul la distanta de blanc, impiedicand aderentele create de apa, (aderente care pot sa franeze firul de pescuit in momentul lansarii).

Lansete de pescuit la feeder: Sunt lansete din doua sau mai multe tronsoane precum si un set format din doua sau mai multe varfuri interschimbabile, de sensibilitati diferite. Au cel mai adesea lungimi de la 2.40m la 4.50m si sunt echipate de asemenea cu un numar mare de inele.

Lansete bologneze: Sunt lansete telescopice, cu lungimi de la 3 la 10m, echipate cu cate un inel fix pe fiecare tronson, si, suplimentar, cu un inel culisant pe tronsonul de varf. Utilizate in principal pe riuri adanci, pentru a pescui la distante mai mari monturi cu pluta, similare celor folosite in pescuitul la varga.

Lansete de pescuit la somn: Sunt lansete puternice, cu lungimea de la 1.8 la 3.3 m, echipate cu inele concepute sa disipe rapid caldura ce rezulta la frecarea firelor in timpul drilului cu pestii mari. Pentru pescuitul din barca se recomanda lansete mai scurte, de la 1.8 pana la 2.4m, iar pentru pescuitul cu momeli de pe mal, lansetele cu lungimi mai mari de la 2.7 la 3.3 m. Mandrina lansetelor de somn poate acomoda mulinete mari, necesare in lupta cu exemplarele capitale.

Lansete de pescuit la copca: Acestea sunt cel mai adesea lansete lansete foarte scurte, dintr-un singur segment, cu lungimea de pana la 1m. Echipate cu unul sau mai multe inele, au o mandrina specifica, pentru mulinete de mici dimensiuni.O subcategorie aparte o constituie lansetele de copca tip Balalaica, care au mulineta inclusa in corpul lansetei. Mulinetele acestora sunt de regula simple, realizate din material plastic, pentru a avea o greutate cat mai redusa. Pot avea tamburi detasabili, pentru a fi utilizati cu fire de diametre diferite.