Avertizoare electronice, Model baterie: LR23A 12V

-17%
Avertizor Delphin DX1
Pret special 7199Lei
Pret standard 8649Lei
in stoc (depozit)

Ce sunt avertizoarele electronice (senzorii de pescuit)?

Avertizorul electronic este un sistem de semnalizare al trasaturilor pestilor (sau ale miscarii sub apa a monturii si a firului de pescuit). Au in componenta elemente mecanice dar si electronice, iar semnalizarea se poate face acustic, luminos sau prin transmiterea unui semnal catre un receptor. Asadar unele modele de avertizori sunt capabile sa trimita un semnal catre o statie de receptie, care la randul ei poate fi setata sa emita semnale acustice, semnale vizuale sau chiar vibratii in cazul unor anumite modele.

Pot fi atasati pe picheti sau sisteme de sustinere dedicate cum sunt buz barii, sau, in cazul unor anumite modele, pot fi atasati direct de blancul lansetei. Pot fi utilizati individual sau dar si in serie, sau seturi conectate la aceeasi statie de receptie, in cazul folosirii mai multor lansete. Senzorii functioneaza pe baza de acumulatori.


Cand folosim avertizorii electronici ?

Avertizorii electronici sunt indicati in toate tipurile de pescuit in care durata de asteptare a eventualelor prezentari din partea pestilor este una mai mare de cateva minute. Sunt exceptionali in pescuitul crapului dar pot fi utilizati si la pescuitul altor pesti pasnici si chiar si in pescuitul cu momeli al pestilor rapitori.

Senzorii au avantajul de a permite pescarului sa efectueze si alte activitati, de la urmaritul apei la cele de organizare a standului de pescuit, si ii pot atrage atentia asupra eventualelor prezentari de la distante considerabile in cazul care pescarul nu se afla langa lansete. De exemplu, atunci cand pescarul opteaza sa pescuiasca pe timp de noapte, o alarma electronica devine cu atat mai utila, intrucat poate semnaliza atat acustic cat si luminos, orice potentiala prezentare, greu de depistat in intuneric.

Cand nu folosim senzorii?

Avertizorii nu sunt indicati in pescuitul viteza al pestilor mici. De asemenea nu ii folosim atunci cand regulile locului de pescuit interzic in mod express utilizarea lor.

Ce functii si setari sunt disponibile pe avertizorii de pescuit?

Pe langa semnalizarea acustica,sau deja amintita capabilitate de a emite semnal catre o statie de receptie, unii senzori ofera si alte tehnologii ce pot prezenta interes precum: reglarea tonurilor, a intensitatii acestora, optiunea de lumina de veghe pentru pescuitul pe timp de noapte, semnalizare diferita a tensionarii firului fata de detensionare (run si drop).