Voblere, Greutate: 11 - 15 g

Nu se gasesc produse care sa coincida cu selectia.

Voblere

Voblerele sunt un grup de naluci realizate cel mai adesea din lemn sau din plastic, care imita aspectul, forma si miscarea diversor organismelor acvatice, in special a pestisorilor prada. 

O mare parte din voblere sunt echipate cel mai adesea cu barbeta, o buza mare, caracteristica, ce va determina o anumita evolutie, o miscare oscilanta dar si una de scufundare la diverse adancimi. Voblerele care nu au barbeta sunt denumite si Lipless sau,  in traducere llibera, “fara buza”.

In functie de gradul de flotabilitate si evolutie se disting voblere plutitoare (floating), voblere scufundatoare (sinking- a caror densitate este mai mare decat a apei) sau voblere cu flotabilitate neutra (suspending). De asemenea, voblerele pot fi articulate din doua, trei sau chiar mai multe bucati.

Tehnicile de recuperare a voblerelor sunt extrem de variate, si adeseori in directa legatura cu tipul acestora. Pot fi recuperate liniar, sau chiar la trena in unele cazuri, pot fi animate prin miscari ample sau dimpotriva, miscari scurte, pompaje verticale si accelerari sau stopari, sau miscari sacadate efectuate cu  varful lansetei catre apa. 

Din punct de vedere al diversitatii formelor, dimensiunilor, felului in care pot fi animate precum si a pestilor care pot fi prinsi, voblerele sunt cele mai versatile naluci utilizate in pescuitul la spinning.