Plumbi, Tip: Set

NOU
0.30g
0.35g
0.40g
0.45g
0.50g
Plumb Tungsten Korda Dark Matter Balancing, 10buc/cutie
Incepand de la 2549Lei
in stoc (magazin, depozit)

Plumbi

Unul dintre elementele importante ale monturilor, dar care e adeseori ignorat, este plumbul. Atasat la firul de pescuit, plumbul are scopul de a fixa cat mai rapid intreaga montura in pozitia de pescuit. Acest lucru este esential pentru tehnicile de pescuit la grund, mai ales cand vizam pestii care se hranesc pe substrat, deoarece va fixa bine montura pe pozitie, oferindu-ne cele mai mari sanse de a prinde. In tehnicile de pescuit la pluta, plumbii pot influenta caderea prin apa a carligului, lucru ce poate de asemenea influenta numarul de prezentari la carlig. Rolul plumbilor, asadar, este nu doar de a de a facilita lansarea monturii in zona de pescuit, si de a grabi scufundarea, ci, in unele cazuri, este si de a ajuta in realizarea autointeparii, sau de a ne transmite informatii despre conturul substratului, cum este cazul plumbilor de sondare.

Plumbii pot fi atasati la linia de pescuit intr-o varietate de moduri. Unii sunt culisanti, altii sunt prevazuti cu varteje sau inele de atasare iar unii plumbi din stationar, de dimensiuni mici, pot fi despicati ei fiind adaugati la firul de pescuit prin strangere.

Dupa felul in care este fixat pe firul de pescuit, lestul poate fi clasificat ca plumb fix, sau plumb culisant sau in line. Asa cum rezulta din denumirea lor plumbii ficsi sunt cei care o data atasati la firul de pescuit au o pozitie fixa ce nu poate fi schimbata, desi, trebuie sa specificam aici faptul ca si plumbii ficsi pot fi utilizati in monturi culisante sau semiculisante. Plumbii culisanti sunt cei prin corpul carora trece firul, asadar pot culisa pe linia principala, desi, in mod similar, pot fi folositi in monturi fixe sau semifixe.