Cutit pentru Sampanie Laguiole en Aubrac Champagne Saber, Buffalo Horn, 40cm, Black
Alege o varianta si introdu cantitatea dorita
Beneficii
- Retur GRATUIT in 30 de zile detalii
- Livrare rapida si GRATUITA prin curier detalii
- Poti ridica produsele dorite in magazinul din Bucuresti detalii
- Plata cu cardul in 6 rate fara dobanda detalii
- Consultanta telefonica oferita de pescari 0374.90.10.90
Descriere
Cutit pentru Sampanie Laguiole en Aubrac Champagne Saber, Buffalo Horn, 40cm, Black
Laguiole en Aubrac Champagne Saber este un cutit neascutit care este folosita la deschiderea sticlelor de sampanie printr-o tehnica numita "sabrage". Sabrage-ul este o tehnica speciala de deschidere a sticlelor de sampanie cu o sabie (sabre in franceza), folosita de obicei intr-un cadru ceremonial. Sabia este glisata de-a lungul corpului sticlei spre gat cu o lovitura. Forta lamei care loveste buza gatului este suficienta pentru a sparge sticla si pentru a separa gatul de gulerul sticlei, care, impreuna cu capacul, este aruncat in aer de forta gazului continut in vin. Daca este aplicata corect, tehnica este eficienta cu orice sticla sampanie sau de vin spumant.
Acest cutit Laguiole en Aubrac® cu maner din corn de taur a fost fabricat manual in fabrica din Laguiole, Franta, conform traditiei de fabricare a cutitelor care dateaza din 1828. Procesul de productie al cutitelor Laguiole en Aubrac este alcatuit din 216 etape, toate realizate de un singur maestru fierar. Lama este fabricata din otel inoxidabil Sandvik 12C27, care spre deosebire de "otelul carbon" nu rugineste. Manerul este realizat din corn de bivol african. Atat manerul, cat si lama sunt lustruite manual si imbunatatite cu un finisaj usor mat. Ca atare, cutitul nu este usor afectat de amprentele degetelor.
Deoarece acest cutit este lucrat manual, folosind materiale naturale, fiecare cutit este complet unic, fiind considerat o opera de arta. Laguiole en Aubrac garanteaza fabricarea artizanala a produselor sale in zona istorica Laguiole, iar acestea sunt atestate prin stampila LOG (Laguiole Origine Garantie) si a celebrului cap de taur, caracteristica brandului Laguiole, gravate pe tocul lamei.
NOTA: Materialul natural din care este confectionat manerul cum ar fi cornul de bivol, este sensibil la schimbarile de temperatura si la umiditate. De aceea, este recomandat sa pastrati cutitul intr-un loc uscat, la temperatura camerei. Un cutit Laguiole nu trebuie spalat, ci sters cu o carpa din microfibra usor umeda. Deoarece majoritatea materialelor utilizate sunt de origine naturala, aspectul lor (culoare, vene, granulatie) poate varia de la un articol la altul. Acest cutit Laguiole en Aubrac vine ambalat intr-o cutie din lemn de stejar frantuzesc insotit de certificat de autenticitate.
Caractersitici:
- Lungimea lamei: 265mm;
- Grosimea lamei: 3mm;
- Lungimea manerului: 140mm;
- Lungime totala: 405mm;
- Material lama: otel inoxidabil Sandvik 12C27;
- Maner: corn de bivol;
- Culoare maner: negru;
- Greutate: 298g
- Dimensiune in ambalaj: 533x76x5mm;
- Greutate in ambalaj: 1156g.
Rating general al produselor
Intrebari si raspunsuri
Intrebare:
Raspuns: