Cunoasterea celor mai comune specii de pesti este necesara oricarui pescar. In acest articol vei afla care sunt principalele tipuri de pesti pe care ii poti captura din apele romanesti, precum si informatii despre pesti, tehnici si ponturi pentru un pescuit reusit!

Specii de pesti rapitori de apa dulce

Pescuitul la somn

Somnul face parte din categoria de pesti mari, fiind o specie de rapitor ravnita de aproape orice pescar din Romania. Poate fi considerat „captura suprema” cu care te poti mandri toata viata. Somul este usor de recunoscut dupa forma alungita a corpului, capul usor turtit, gura impresionanta si, desigur, lungimea mustatilor.

Este un rapitor care traieste in apele dulci curgatoare, dar si statatoare. Prefera apele adanci si zonele de fund cu denivelari, gropi si alte ascunzisuri, in misiunea lui de a-si procura hrana necesara supravietuirii. Este un peste solitar care se camufleaza in asteptarea prazii, de aceea va sta in ape tulburi sau cu substrat malos. Cu alte cuvinte, somnul este si el un pescar in actiune. Cel mai adesea, il poti regasi si captura din bazine fluviale precum Dunarea sau in zona de varsare Dunare-Marea Neagra. Poate fi intalnit si in lacuri adanci sau baraje. Prin urmare, daca esti in cautare de specii de pesti din Dunare, cu prestigiu pescaresc, somnul este cel mai bun exemplu posibil.

Cum somnul actioneaza cel mai bine noaptea, atunci vei avea si tu cele mai mari sanse sa prinzi un exemplar spectaculos. Somnul se hraneste cu o varietate de pesti, crustacee, broaste si animale mici, vii sau moarte, care se afla in perimetrul lui de veghe. Prin urmare, datorita dietei lui bogate, poti opta pentru momeli vii precum rame, coropisnite, pesti sau broaste. De asemenea, lipitorile sunt printre cele mai populare si eficiente momeli pentru pescuitului somnului. El trage si la momeli artificiale, precum viermi artificiali sau aditivi atractanti, mai ales cand are parte de mai putina hrana (dupa sezonul de iarna). Se poate pescui cu clonk-uri sau teasere. 

Somnul poate fi pescuit la spinning, de pe mal sau din barca. Din barca se poate pescui si la clonc, un mecanism revolutionar ce imita sunete atractive pentru acest peste, provocate de simplul contact cu apa.

Avand in vedere forta somnului de a musca si trage momeala dupa el, ai grija de dezechilibrele fizice pe care ti le poate provoca un asemenea peste, indiferent daca esti pe uscat sau pe apa. Avand in vedere complexitatea capturarii acestui rapitor, gradul de dificultate este mare, cu atat mai mult daca vorbim de pescari care nu au experienta in prinderea acestor pesti mari.

⏩ Descopera online lansete rapitori rezistente pentru capturarea acestor specii impresionante de pesti.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Cele mai bune rezultate pentru capturarea somnului sunt din barca, iar Delta Dunarii este locul perfect. Daca alegi sa pescuiesti stationar, ia cu tine fire textile cu diametru mare in geanta de pescuit. Lansetele ar fi de preferat sa fie ranforsate cu kevlar pentru o mai buna rezistenta.

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit somn: Tancabesti 1 si 2, Teiu Mavexim, Sarulesti etc.

Pescuitul la salau

Salaul este un peste rapitor care se afla in topul preferintelor pescarilor. Ca aspecte fizice definitorii, putem mentiona ca salaul are foarte multi dinti, inclusiv pe cerul gurii.

Ii plac apele curgatoare cu mult oxigen si, bineinteles, cu substrat tulbure. Poate fi regasit cu usurinta in zonele de intrare sau iesire a apelor. Fiind considerat un peste de ambuscada, el are un habitat in zone dificile cu praguri, butuci de copaci, bolovani, pietre etc. Tine cont de acest tip de relief daca vrei sa capturezi salau. Il vei gasi pe diverse rauri mari, dar mai ales pe Dunare.

Pescuitul si mai ales capturarea salaului iti pot da destule batai de cap, indiferent daca ai sau nu experienta. Cea mai mare problema se leaga de posibila agatare a lansetei de elementele naturale sau artificiale existente in apa. Ascunzisurile acestui peste sunt adevarate obstacole pentru pescari. Daca ai capturat un salau, sansele sa capturezi mai multi sunt destul de mari. Salaul nu traieste izolat, ci in bancuri. Asadar, insista pe locul de pescuit gasit. Se poate pescui atat de pe mal, cat si de pe barca. Daca pescuiesti salau vara, incepe dimineata devreme sau seara tarziu, respectiv pescuieste in zile innorate.

Luand in considerare apetitul sau pentru hrana, salaul este considerat a fi un rapitor gurmand. Ajuns la maturitate, el se hraneste cu pesti mici, ca obleti sau platica, dar si cu diverse alte vietuitoare, ca broaste, larve, insecte etc. Spre deosebire de somn, acesta nu ataca pasarile de apa. Pentru a-l atrage, te poti folosi de momeli artificiale prin tehnica de pescuit la spinning. 

⏩ Pregateste-te de pescuit cu naluci rotative, voblere sau shad-uri. Comanda-le rapid pe MarelePescar.ro. Plata este securizata cu cardul sau ramburs la curier.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Iti recomandam sa recuperezi naluca prin actiuni sacadate, mai precis prin tehnica „dinti de fierastrau”. 

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit salau: Tancabesti 2, Vaarlam, Green Paradise etc.

Pescuitul la stiuca

Stiuca este recunoscuta imediat dupa aspectul sau care o deosebeste foarte usor de celelalte specii de pesti rapitori. Forma capului este turtita, cu un bot care se aseamana cu botul de rata. La fel ca salaul, are foarte multi dinti, chiar si pe limba. Multor consumatori de peste nu le place aspectul stiucii, insa este un detaliu mai putin important pentru un pescar.

Este un peste caruia ii place sa stea in ape dulci statatoare, dar si in rauri care au o curgere mai lina. De asemenea, ii plac locurile cu multa vegetatie, unde asteapta cuminte, chiar si un timp indelungat, prada. Se hraneste cu multe vietuitoare acvatice. Cel mai mult prefera rosioara, carasul sau bibanul, dar si cu animale de apa, precum rate sau vidre. Interesant de stiut, stiuca se poate hrani si cu lipitori sau insecte, iar un pescuit la musca poate veni cu rezultate bune. In principiu, mananca dimineata si seara, asadar, acestea ar fi momentele potrivite sa o capturezi. Vara stiuca habiteaza in ape adanci, insa, in sezonul mai rece, ea se deplaseaza si la suprafata apei.

Pescuitul la stiuca este provocator pentru oricine incearca. In primul rand, stiuca este un rapitor agresiv si se lasa greu capturata. In al doilea rand, este un peste rapid ce iti va oferi o recuperare palpitanta a firului. Vei avea nevoie de o lanseta rezistenta, de pana la 2 m lungime daca pescuitesti din barca, respectiv de circa 2,5 m lungime daca pescuiesti de pe mal.

🐟 Pont de la Marele Pescar: stiucile sunt canibale, asadar, le poti atrage prin folosirea unor naluci care imita intocmai aspectul unei stiuci. Iti recomandam linguri oscilante sau spinnerbaits pentru pescuitul la stiuca.

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit stiuca: Creata 1,  Lunca Mihailesti, Enisala etc.

Pescuitul la biban

Bibanul este un peste argintiu-verziu, cu ochii mari si inotatoare dorsale cu tepi.

Traieste in ape dulci, de la iazuri, lacuri de acumulare pana la rauri sau bazine artificiale. Prefera apele nisipoase si cu multa vegetatie. Sta foarte mult in zona malurilor, printre vegetatie si alte elemente regasite in apa, respectiv in zone de ponton, poduri sau pasarele. Si bibanul are o dieta diversificata, de la zooplancton la pesti mici, moluste, insecte, melci si alte crustacee.

Bibanul devine rapitor in adevaratul sens al cuvantului undeva spre maturitate. Pana atunci este un peste mai linistit, insa extrem de curios. Acest aspect, bine de retinut, vine in sprijinul pescarilor. Prin urmare, este recomandat sa folosesti diverse naluci metalice atractive, care nu trebuie obligatoriu sa semene cu ceva din dieta sa de zi cu zi. Altfel spus, atrage-l cu o naluca care luceste. Un excelent exemplu sunt cicadele.

Asemenea salaului, si bibanul traieste in grupuri. Pastreaza locul de pescuit daca ai capturat deja un biban. Se recomanda folosirea unei lansete de spinning light, cu fir din monofilament sau textil, daca te-ai decis sa pescuiesti cu naluci. Ceea ce ar fi de preferat. Pentru pescarii incepatori sau mai putin avansati se poate pescui si cu o varga de pana la 5 metri lungime. Atentie si la tipul de carlige folosite, deoarece trebuie sa fie potrivite acestei specii de peste. Nu doar ca trebuie sa intepe eficient, ci si sa poti elibera rapid bibanul.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Nu recupera imediat firul si lasa bibanul sa se joace cu naluca. La o partida de pescuit biban, indrazneste sa testezi mai multe tipuri de naluci, de la linguri la voblere.

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit biban: Vaarlam, Zaganu, Zaga-Zaga etc.

Pescuitul la avat

Avatul este o categorie de peste rapitor care se inrudeste cu crapul si carasul. Are un corp alungit, o coada bifurcata si o gura lipsita de dinti.

Este un peste care traieste in ape dulci si limpezi, care sa prezinte curenti puternici. Cu alte cuvinte, prefera areale hidrografice importante, cu debit mare de apa. Mai rar se poate pescui avat si in ape statatoare. Perioada de pescuit ideala este primavara si toamna.

Principala hrana a avatului sunt obletii, cu care de altfel convietuieste in faza de puiet, dar mai mananca si larve sau insecte de la suprafata apei. Vaneaza chiar si pana in apropierea malurilor, atat solitar, cat si uneori in grupuri. O particularitate a avatului, de care poti profita ca pescar, este ca se remarca prin salturi in apa. Odata ce pestele se da de gol, vei sti ca poti prinde avat in acel loc cu valtori si vartejuri produse de curentii de apa.

Prin urmare, daca iubesti pescuitul sportiv si dinamic, avatul este genul de peste pe care il vei dori in juvelnic. Este foarte agresiv cu momeala gasita, dar vei avea parte si de o rezistenta considerabila la drill. Practic, in secunda in care a agatat momeala, avatul pleaca in viteza. Se poate intampla se plece inclusiv cu lanseta, fapt pentru care este ideal ca frana mulinetei sa fie usor slabita. Tehnica pentru pescuitul la avat este tot la spinning. Se recomanda folosirea unor fire multifilament cu un diametru redus, de pana la 0,15 mm. Lansetele trebuie sa fie cu un varf mai delicat, iar mulineta sa fie una de viteza, cu o marime tambur intre 3000-4000.

Dintre toti rapitorii, este un peste dificil si pretentios de capturat si nu se lasa pacalit usor de naluci. In acest sens, pescarii amatori vor avea mult de furca, dar cu siguranta merita incercata experienta de pescuit la avat.

⏩ Vezi carlige potrivite pentru pescuitul la pestii rapitori, de la branduri de top! La comenzile online beneficiezi de retur gratuit in 30 de zile.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Foloseste voblere usoare, de tip topwater. Fiind un peste agresiv, pescuit in curenti puternici, asigura-te ca frana mulinetei functioneaza optim. 

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit avat: Vaarlam, Dragomirna etc.

Pescuitul la clean

Cleanul este un peste rapitor preferat de o categorie mare de pescari. Ca si avatul, cleanul nu prezinta dinti, insa chiar si asa are o forta considerabila. Prezinta solzi mari, iar coloristica ii permite o camuflare excelenta.

Se intalneste tot in ape curgatoare, insa, spre deosebire de avat, il poti pescui in rauri mici si medii. Prefera funduri nisipoase sau pietroase de apa. Totodata, se poate regasi destul de usor si in lacuri, avand o capacitate de adaptare foarte mare.

Alimentatia cleanului este foarte interesanta. El poate manca cam orice gaseste in apa, de la insecte, pesti, broaste, larve pana la vegetatie sau fructe. Fiindca cleanul este un peste care mananca in functie de sezon, va trebuie sa tii cont de acest aspect important. De exemplu, primavara si vara va prefera insectele, toamna, pestii de talie mica, iar iarna va prefera larve. Asadar, tine cont de meniul lui sezonier in stabilierea momelilor. De asemenea, foloseste naluci care sa imite cat mai bine hrana cleanului.

Este bine de retinut faptul ca este un peste extrem de vigilent, poate chiar cel mai vigilent. Prin urmare, orice miscare de pe mal, naluca suspecta sau umbre pe apa il vor face sa se retraga in ascunzisuri. Cu greu va mai reveni in acel loc, oricata rabdare ai avea.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Lanseta de spinning trebuie sa fie, ca lungime, mica si sa aiba un fir cu vizibilitate redusa in apa. 

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit clean: Sakit, Bicaz etc.

Pescuitul la pastrav

Pastravul este foarte apreciat de consumatori, fiind un peste cu carne alba, dar si de pescarii care iubesc locurile de pescuit ceva mai racoroase.

Pastravul este inrudit cu somnul si, la origine, este un peste de munte. In ceea ce priveste zona montana a tarii noastre, este considerat cel mai popular peste. Face parte tot din categoria pesti de apa dulce, iar pastravul indigen se regaseste pe cursul superior, in amonte, al raurilor. Locul preferat sunt sipotele sau izvoarele de munte. Prin urmare, prefera ape limpezi, puternic oxigenate si de mica adancime. Chiar daca poate fi vazut in ape de mica adancime, pastravul are simturi dezvoltate si un comportament vigilent.

Sunt doua tehnici de pescuire a pastravului, la spinning sau la musca artificiala. Daca pescuitul la spinning este rapid si comod, existand si o varietate de monturi si naluci, la fly fishing vei avea nevoie de mai multa experienta, tehnica si un echipament dedicat. Comportamentul pastravului, de a sari dupa diverse insecte aeriene de la suprafata apei, a determinat aparitia acestei modalitati de pescuit.

Pentru pescuitul la spinning, o lanseta ultra-light cu o mulineta de marime medie sunt echipamente suficiente. Voblerele sunt indicate pentru apele curgatoare, asadar, le poti incerca si tu fara ezitare. Iti recomandam sa mergi pe fir monofilament, deoarece este mai usor de controlat pe luciul apei si ramane la suprafata ei.

⏩ Ai nevoie de fire multifilament pentru rapitori? Iti livram rapid din depozitul propriu.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Cand te decizi sa pescuiesti la pastrav, porneste dinspre aval spre amonte. Urmareste apa si camufleaza-te in ton cu natura, deoarece pastravii au o vedere excelenta. 

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit pastrav: PlayGround Club, Basca Mica etc.

Specii de pesti pasnici

Pescuitul la crap

Pescuitul la crap este cautat de foarte multi pescari, fie amatori, fie profesionisti. Este un pescuit stationar, care nu implica prea mult efort, insa are o asteptare destul de lunga. In Romania se gasesc numeroase lacuri pentru pescuit la crap, dar asta nu inseamna din start ca pescuitul la crap este unul facil.

Sunt doua moduri principale de a pescui la crap: lansat sau plantat. In functie de asta, iti vei alege echipamentele, lanseta cu mulineta, care sunt speciale pentru fiecare mod de pescuit la crap. Nu exista cale de mijloc. Daca alegi pescuitul lansat la crap, vei avea nevoie de o lanseta cu putere. Este la indemana si, pe deasupra, te bucuri si de mobilitate. Pe de alta parte, pescuitul plantat este dedicat profesionistilor care cunosc comportamentul crapului si au foarte multa rabdare in asteptarea capturii. Rezultatul poate fi impresionant, cu exemplare foarte mari de crap prinse.

In principiu, o lanseta pentru crap se recunoaste imediat dupa numarul de inele (de regula in numar de 6) si dupa dimensiunile considerate standard: 3,6 sau 3,9 metri lungime. Desi tehnologia de fabricatie a mai avansat, mulineta de crap ramane una solida si rezistenta. Ea trebuie sa sustina lansari la distante mari si greutatea pestelui in momentele de drill.

Momeala este un subiect complex in ceea ce priveste capturarea crapului. Un lucru este cert, comportamentul crapului trebuie cunoscut cat mai bine, in functie de sezon. Boilies este o momeala foarte utilizata in ultimul timp de pescari, iar mamaliga ramane una dintre cele mai sigure momeli pentru crap. Are insa un dezavantaj major, acela ca atrage si alti pesti in jurul ei.

Alegerea lacului de pescuit, folosirea unor echipamente adecvate si tehnica de pescuit sunt aspecte vitale in capturarea crapului.

⏩ Un MarePescar are nevoie de un minciog pe masura. Contacteaza-ne pentru a primi cele mai bune sfaturi in legatura cu articolele de pescuit.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Orienteaza-te catre lansete de pescuit formate din doua tronsoane, deoarece sunt mai usor de controlat in lansare si recuperare. Fa o nadire progresiva, nu masiva! 

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit crap: Complexul Tancabesti, Moara Vlasiei 2, Magura 9 etc.

Pescuitul la caras

Carasul este una dintre cele mai raspandite specii de pesti de la noi din tara. El se intalneste pe cursurile lente ale raurilor si in majoritatea lacurilor de pescuit amenajate.

Este un peste deloc pretentios, atat ca habitat, cat si ca hrana. In general, mananca tot ce prinde. Totodata, mai sunt momente in care carasul pur si simplu nu vrea sa se hraneasca. Nu exista o reteta perfecta de momeala la caras. Tine cont de sezon si de specificul locului unde pescuiesti. Carasul, in functie de temperatura apei, prefera momeli vegetale, vei afla mai jos ce nade poti folosi, sau animale. De exemplu, ramele rosii sunt cele mai folosite.

Pescuitul la caras se adreseaza tuturor categoriilor de pescari, inclusiv copiilor pasionati de pescuit. In fond, mai toti pescarii au inceput cu pescuitul la caras, considerat si un fel de scoala de pescuit.

Exista doua tehnici principale de pescuit la caras pe care le poti incerca. De exemplu, daca esti la inceput, poti incerca sa prinzi caras la varga cu pluta. Varga trebuie sa fie usoara, cu o configuratie de pluta stick, plumb si un carlig foarte bine ascutit.

Altfel, va trebuie sa te indrepti catre achizitionarea unei lansete cu care sa pescuiesti la feeder cu nada. Este o tehnica preferata de pescarii mai avansati. Fiecare are o tehnica anume, asadar, recomandarea noastra este sa experimentezi mai multe tipuri de nada. Nada este una destul de variata, de la tarate, mamaliga, paine, cartofi pana la grau fiert, pesmet sau srot de floarea-soarelului. Poti folosi si atractanti, mai ales vara. La caras se mai poate pescui si la match, unde vei avea nevoie de prastie de nadire si de plute speciale, cunoscute sub numele de wagglere.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Nadirea este un proces obligatoriu in capturarea carasului, indiferent ca pescuiesti la varga sau lanseta. Asigura-te ca locul este nadit, fie periodic din cosuletul lansetei, fie aruncand bulgari de nada daca pescuiesti la varga cu pluta.

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit caras: Lacul Tancabesti 2, Varlaam, Candeasca etc.

Pescuitul la platica

Platica este un peste aplatizat, de unde si denumirea sa.

Se regaseste in apele de mica adancime si prefera fundurile de apa unde sunt depuneri de namol sau argila. Este intalnita atat in ape curgatoare, cat si in ape statatoare. In principal, traieste in apropierea malurilor, in formatiuni de tip bancuri, pe langa vegetatie abundenta. Platica nu se aventureaza in ape deschise, fiind un peste sedentar si fricos. Asadar, pescuitul trebuie sa se desfasoare intr-o oarecare liniste.

Platica se hraneste cu o diversitate de insecte, larve, moluste si plante acvatice. Ca momeli, poti incerca viermi sau boabe de paine cu mamaliga. Poti folosi si arome, platica fiind atrasa de mirosuri. Pentru rezultate mai sigure, foloseste momeli si nade asemanatoare.

Cea mai populara tehnica de a captura platica este la pescuitul stationar, cu nada. Iti va trebui o cantitate mare de nada, insa, odata ce ai ales-o bine si platica va trage, poti experimenta un pescuit intens, cu pauze putine. Bancurile de platica vor ramane in zona de hranire pana la consumarea momelilor.

⏩ Gaseste o gama diversificata de nada pentru pescuit. Daca nu stii exact ce sa alegi, suntem gata sa te ajutam!

Se poate pescui platica atat la verga cu pluta, pe fundul apei, cat si pe substrat, prin tehnica de pescuit la feeder. De asemenea, tehnica match reprezinta o abordare interesanta pentru pescarii cu experienta. In cazul in care vrei sa pescuiesti platica in ape curgatoare, apeleaza la bologneza.

Platica este un peste foarte apreciat in competitiile sportive, dar la fel de bine se poate pescui si de catre pescari amatori sau experimentati.

🐟 Pont de la Marele Pescar: In perioadele de reproducere, aprilie si iulie, platica se va regasi in apropierea malurilor. Este un moment prielnic sa pescuiesti la pluta, pe fundul apei. Vara, din cauza caldurii, platica se retrage in diverse goluri si praguri ale apei. Pescuieste la feeder, dimineata si seara.

🪝 Recomandari de lacuri de pescuit platica: Maioru, Moara Vlasiei 2 etc.

Specii de pesti din Dunare

Pescuitul pe Dunare este visul oricarui pescar, fiind un fluviu ravnit pentru exemplarele impresionante de pesti de apa dulce, fie rapitori, fie pesti pasnici. Se poate pescui atat stationar, cat si din barca.

Chiar daca poti captura pestii si pe lacuri amenajate, poate mult mai aproape de casa, experienta este cu totul aparte in arealul hidrografic al Dunarii. Pentru asta vei avea nevoie de un permis recreativ de pescuit care se obtine de la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), respectiv de viza de la politia de frontiera, acolo unde este cazul. In privinta Deltei Dunarii, vei avea nevoie si de taxe de acces si, desigur, sa respecti conditiile de pescuit (de tipul catch & release) sau de prohibitie.

Speciile comune de pesti pe care le poti pescui din Dunare sunt:

  • Somn
  • Crap
  • Salau de Dunare
  • Stiuca
  • Caras
  • Avat

🐟 Pont de la Marele Pescar: Vei avea nevoie de lansete de putere si de greutatea plumbului pentru a face fata curentilor puternici care caracterizeaza acest fluviu. O barca te va ajuta sa explorezi in voie zonele cu potential.

Specii de pesti din Marea Neagra

Pescuitul in Marea Neagra are un caracter special si necesita un permis recreativ de pescuit care se obtine tot prin ANPA. Ca si pe Dunare, si aici trebuie sa respecti conditiile de pescuit si de prohibitie.

Cum pescuitul din barca este cel mai popular in Marea Neagra, o tehnica de care sa tii cont poarta denumirea de trena. Pe scurt, lansarea momelii se face in spatele barcii si se foloseste un sonar pentru depistarea locurilor ideale de pescuit.

⏩ Pescuiesti pe apa? Cauta sonare si alte accesorii care sa te ajute in gasirea speciilor de pesti dorite.

Printre cele mai importante tipuri de pesti pe care ii poti pescui din Marea Neagra se numara:

  • Hamsia – pescuita cu navod sau traul;
  • Sprot – un alt peste mic, pescuit in acelasi stil cu hamsia;
  • Scrumbia albastra – pescuita doar 3 luni pe an, indeosebi cu plase;
  • Chefal – se folosesc lansete cu plumb, cu actiune mare de lansare;
  • Stavrid – pescuit cu minciog sau traul;
  • Guvid – pescuit la feeder.

🐟 Pont de la Marele Pescar: Pentru pescuitul in Marea Neagra se foloseste echipament dedicat, atat lansete si mulinete cat si fire cu rezistenta la apa sarata. 

👉 Uite top lacuri de pescuit pitoresti recomandate in 2023. In plus, vei gasi si alte informatii utile, precum caracteristicile lacurilor sau conditiile de acces.

Acum, ca ai descoperit ce specii de pesti din Romania poti captura, pregateste-ti echipamentele si asigura-te ca ai cele necesare pentru tehnica de pescuit preferata. Sa te bucuri de juvelnice pline!

Sursa foto: Shutterstock

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *