Pescuitul Crapului | Caracteristicile tehnice ale echipamentului
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Pescuitul Crapului | Alegerea echipamentului în funcție de brand

Cancel
Auto Next
0 Comments

Pescuitul Crapului | Caracteristicile tehnice ale echipamentului

În acest capitol

Cel mai important criteriu de selecție

Beneficii vs. caracteristici tehnice

Înțelegerea fișei tehnice a produsului

Transcriere audio

Ultimul dintre cei șase pași sau criterii de filtrare este de fapt cel mai important și se referă la înțelegerea corectă a caracteristicilor din fișa tehnică. Astfel, vom putea decide care produs se potrivește cel mai bine nevoilor noastre, care sunt diferențele funcționale dintre produsele pe care le analizăm și, totodată, avantajele sau dezavantajele unora față de altele.

În training-urile de vânzări, una dintre ideile pe care se insistă este să i se explice cumpărătorului beneficiile produsului, nu caracteristicile tehnice. De exemplu, în loc să-i prezinte că mașina de spălat are 1.200 de rotații pe minut, să-i spună că are viteză mare de centrifugare care face ca rufele să fie aproape uscate la sfârșitul programului. La asta m-am referit când am spus înțelegerea corectă a specificațiilor tehnice, respectiv să vedem ce beneficii ne aduce, dacă ne aduce, o anumită tehnologie sau funcționalitate.

Ca să decid dacă vreau o mulinetă cu baitrunner, frână micrometrică sau frână rapidă trebuie să înțeleg mai întâi care este diferența dintre acestea și, apoi, să văd care se potrivește cel mai bine stilului meu de pescuit. Similar, dacă analizez două lansete, una cu mufare inversă și cealaltă cu îmbinare pe spigot, ca să aleg una dintre ele și dacă modul de mufare contează în luarea deciziei, trebuie să aflu ce are în plus (sau în minus) spigot-ul față de mufarea inversă.

Dacă una dintre caracteristicile tehnice este decisivă, în sensul că vreau neapărat un produs care să includă tehnologia respectivă, pot folosit acest lucru ca filtru, așa cum am văzut mai devreme. Astfel, vom restrânge rapid aria de căutare, în unele cazuri de la sute de produse la doar câteva. Invers, necunoașterea elementelor prezente în fișa tehnică ne împiedică să identificăm produsul pe care ar trebui să-l cumpărăm și, cel mai probabil, vom ajunge să cheltuim banii pe echipamente care nu ni se potrivesc, din simplul motiv că nu știm care produs ne oferă tot ce avem nevoie sau ne satisface cât mai multe dintre nevoi.

Am afirmat la început că filtrarea pe baza specificațiilor tehnice este cel mai important pas în a alege corect. Spun asta deoarece nici prețul, nici recomandările pe care le primim, nici elementele care ne atrag vizual și nici brandul nu schimbă ceea ce face și ce ne oferă din punct de vedere funcțional produsul analizat. Și tocmai pentru că înțelegerea caracteristicilor tehnice este atât de importantă, echipamentele specifice pescuitului la crap (mulinete, lansete, monturi, accesorii, bagajerie, camping etc.) vor avea episoade dedicate în care vor fi prezentate tehnologiile și funcționalitățile evidențiind, totodată, avantajele și dezavantajele în situații reale de folosire.

Bugetul, nevoile specifice, recomandările pe care le primim, atracția vizuală și mărcile favorite sunt factori care țin de fiecare pescar în parte și sunt în bună măsură de natură subiectivă. Prin urmare, ceea ce rămâne de discutat este specificația tehnică a produsului.

Oferta în pescuit este atât de variată, încât este aproape imposibil să nu existe deja echipamentul potrivit pentru noi. Trebuie doar să învățăm cum să “traducem” caracteristicile tehnice în beneficii pentru a face alegerile cele mai bune.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *