Pescuitul Crapului | Alegerea echipamentului în funcție de brand
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Pescuitul Crapului | Alegerea echipamentului fiind atrași de cum arată

Cancel
Auto Next
0 Comments

Pescuitul Crapului | Alegerea echipamentului în funcție de brand

În acest capitol

Încrederea în marca preferată

Confortul deciziei pentru fanii brandului

Mărci consacrate

Produsele mai bune ale altor mărci

Transcriere audio

Marca produsului pe care intenționăm să-l achiziționăm este de multe ori unul dintre factorii principali în luarea deciziei, mai ales dacă suntem fanii brandului. Este firească preferința spre producătorul pe care îl simpatizăm deoarece are la bază încrederea. Încredere care este dată de produsele mărcii de care am fost și suntem mulțumiți. De aceea, prima opțiune pentru o nouă achiziție va fi tot un produs al brandului respectiv.

Cu alte cuvinte, am putea supune că, într-un fel, suntem “captivi”. Pe de o parte, asta e bine deoarece ne ușurează decizia – reduc imediat aria de căutare selectând categoria de produse și producătorul – dar pe de altă parte, s-ar putea ca marca respectivă să nu-mi ofere produsul care mi se potrivește cel mai bine.

Să luăm cazul în care am evoluat ca pescar și am nevoie de o mulinetă mai performantă. Ce fac dacă nu o găsesc în oferta producătorului preferat? Similar, dacă îmi doresc o lansetă cu o anumită lungime – putere – acțiune. Este posibil ca brandul al cărui fan sunt să nu aibă niciun produs care să respecte toate criteriile.

Totodată, este recomandabil să alegem mărcile care au tradiție și sunt specializate în categoria de produse care ne interesează. De exemplu, dacă sunt fanul unei companii care s-a consacrat prin accesorii de monturi, poate n-ar trebui să mă grăbesc să cumpăr prima mulinetă pe care au lansat-o la un moment dat. Similar, dacă o firmă este cunoscută pentru bagajeria de calitate, asta nu reprezintă o garanție că lansetele cu care tocmai au ieșit pe piață sunt calitative.

Nu în ultimul rând, este posibil ca la același preț, produsul de top al unei mărci așa-zise ieftine să îmi ofere mai mult și să fie superior unui produs ieftin de la o marcă de top (al cărei fan sunt). Sau mai bine spus: la același preț, un alt brand să-mi ofere un produs care se potrivește mai bine nevoilor mele specifice.

Într-adevăr, ne încântă că scrie o anumită firmă pe lansetă, mulinetă, tricou, șapcă etc. dar în primul rând ar trebui să ne încânte cum funcționează produsul respectiv, cum rezistă în timp și ce ne oferă. Să dăm bani pe cele mai bune echipamente care ni se potrivesc, indiferent de firma producătoare.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *