Dintre lansetele Shimano de 3,90m din gama Tribal TX, TX5 Intensity este cea mai ușoară, lucru confirmat atât de valorile prezente în specificațiile tehnice, cât și de măsurătorile efectuate de MarelePescar. O lansetă ușoară ajută în lansare, mai ales atunci când se urmăresc distanțele extreme.

Faptul că TX5 este o lansetă pentru distanță este confirmat de testul de curbură de 3,5lbs și construcția blancului care încorporează HPC200 și biofibre ale căror scop este ranforsarea fibrelor de carbon în toate direcțiile, crescând rezistența la șocuri și puterea lansetei. HPC vine de la High Pressure Carbon care însemnă că în cadrul procesului tehnologic de realizare a blancului, în timpul tratamentului termic se aplică presiune înaltă făcând ca rășina să se distribuie uniform de-a lungul blancului, rezultând o lansetă cu până la 40% mai rezistentă.

Un element distinctiv la TX5 este mânerul Winn (producător specializat în fabricarea mânerelor croselor de golf). Pe lângă faptul că este plăcut la atingere, acest tip de mâner oferă o priză sigură, ceea ce este foarte important în lansările în forță.

Cu toate că este puternică, proiectată și construită pentru distanță, TX5 se adresează și pescarilor care preferă lansetele cu blanc subțire (slim) și caută plăcerea drilului.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Îmi puteți spune de ce este așa mic prețul între 3.96 și 3.66 (10-20 lei) mă refer la modelul TX5 intensity de 3.5 lb.Pentru mine mă derutează ….că acuma am TX2 de 3.66(3.5lb) și vroiam să iau TX 5 sau TX7….de 3.96m…..și văd că prețul este aproape la fel…..sant mai ok acestea de 3.66m ??…menționez că pescuiesc din mană,lansat ….și cu 3.66 dau destul de ok.

    1. Diferența de preț dintre TX5 3,96m și 3,66m este de 50lei. Pe lângă lungimea și prețul, mai diferă și testul de curbură, 3,5lbs față de 3,25lbs (la cea de 3,66m). Prin urmare, dacă vă interesează să câștigați în distanță când lansați, alegerea corectă este TX5 de 3,96m. Totodată, vă recomandăm să vizionați episodul “Alegerea lansetei” din seria “Pescuitul crapului: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPyFQdZIJ8JzAZZtfumz0B6SrABpCyQo3