La momentul actual, Aerlex 10000 XTB (https://bit.ly/2NWWwkj) este, din perspectiva prețului, una dintre cele mai accesibile mulinete de crap produse de Shimano, dar fără să lase impresia că este o mulinetă ieftină, adică de calitate inferioară, având în vedere că incorporează o serie de tehnologii prezente la modelele din gama de top.

Tamburul longcast și recuperarea de 1m de fir la o rotație a manivelei fac ca această mulinetă să fie potrivită pentru pescuit din mână la distanțe mari. Totodată, având tamburul care înmagazinează 300m de fir de 0,40mm, mulineta se poate folosi și în pescuitul plantat, cu mențiunea că nu se livrează cu tambur de rezervă, acesta fiind disponibil separat (https://bit.ly/2LIdO1v).

Pescarii care doresc o frână mai rapidă – cursa mai scurtă – decât frâna Instant Drag existentă la Aerlex pot înlocui șaibele standard cu care vine mulineta din fabrică cu acestea: https://bit.ly/2YGFFCV.

Cu toate că are doar trei rulmenți, mulineta rulează fluent. În plus, forța de tracțiune (drag force) de 15kg demonstrează că Aerlex 10000 XTB a fost proiectată pentru lupta cu peștii de talie mare.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *