După cele 172 de fire monofilament și 18 fire fluorocarbon testate până la această dată, cu sprijinul magazinului MarelePescar, a venit rândul firelor textile. Astfel, au fost măsurați parametrii a 17 fire multifilament. Rezultatele sunt prezentate în tabelul disponibil pe blogul magazinului: https://marelepescar.ro/blog/fire-textile-multifilament/.

Spre deosebire de tabelul cu rezultatele testelor firelor monofilament (https://marelepescar.ro/blog/fire-monofilament/), la fel ca în cazul firelor fluorocarbon (https://marelepescar.ro/blog/fire-fluorocarbon/), noul tabel nu conține valorile obținute în urma testelor și măsurătorilor efectuate după ce firelele fluorocarbon au stat 48 de ore în apă. Motivul este că, spre deosebire de monofilament, la care sunt diferențe semnificative între parametrii firelor uscate față de cele ținute în apă, la cele textile, similar firelor fluorocarbon, rezultatele obținute pentru firele uscate sunt foarte apropiate de cele care au stat în apă 48 de ore. De aceea, tabelul include doar valorile parametrilor firelor multifilament uscate (direct de pe rolele luate din magazin): diametrul, rezistența la rupere prin alungire, alungirea și greutatea liniară pe metru liniar.

Metoda de testare este documentată video aici: https://www.youtube.com/watch?v=OtiiT9vGTmo

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Multumesc foare mult pentru testari! Ati putea va rog sa testati si Sufix Matrix Pro si un fir Spiderwire? Multumesc inca o data!