Momeli artificiale

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Momeli artificiale

Tehnologia zilelor noastre permite imitarea momelilor naturale nu doar la aspect ci adeseori si la textura si flotabilitate. Astfel au aparut pe piata o multitudine de momeli artificiale, care imita atat vietatile, cat si momeli precum semintele, peletele sau boiliesurile. 

Momelile artificiale au inceput sa fie tot mai folosite in ultimii ani, datorita avantajelor speciice precum pastrarea culorilor, a aromelor,rezistenta excelenta in lansare, dar si la atacul pestilor mai mici sau al racilor,  a faptului ca isi pastreaza flotabilitatea asigurand aceeasi prezentare oricat de mult ar fi tinute in apa. Aceste copii perfecte ale momelilor vii - viermisori, larve de libelule sau rame - in diverse variante flotante sau scufundatoare, nu trebuie sa lipseasca din cutiutele cu momeli, ale unui pescar modern. Pe langa momelile artificiale ce imita nada vie, se folosesc cu succes si artificiale ce imita boilies-urile, sau boabele de porumb. Flotante sau sinking in diverse combinatii cu nada sau momeli clasice momelile artificale sunt optiuni recomandate pentru realizarea anumitor tipuri de prezentare a carligului si momelilor. 

Momelile artificiale sunt o buna solutie si la deplasarile cu durata mai mare,  pot fi luate in vacante, sau atunci cand stam la cort,  sau acolo unde nu avem acces la momeli naturale sau conditii pentru a le pastra.  Sunt facil de stocat, fara sa necesite conditii speciale. Pentru o mai mare atractivitate pot fi dipuite sau pot fi imbracate intr-un strat de pasta.