Carligele Curve Shank

0

Guest Post: Adrian Botin

Carligele Curve Shank sunt prezente la majoritatea producatorilor, fie ca vorbim despre Fox, Korda sau Nash si pe buna dreptate, este un model versatil ce are o eficienta foarte buna in monturile rigide, combi, suple sau in cele de pop-up.

Forma carligului este una agresiva, ce inseamna o tija lunga, curbata, cu o deschidere mare si un varf drept. Fox Curve Shank este cel pe care il propun spre analiza, un carlig robust cu un varf periculos de ascutit.

Montura rigida

Montura rigida are reputatia ca agata mai repede pestii. In acelasi timp, daca este sa fac o comparatie cu monturile combi sau suple, pare sa aiba un randament ceva mai scazut la ceea ce inseamna pesti pusi pe saltea. Dar sa privim lucrurile pozitiv, personal am un record de 19 kg pe lacul Sarulesti la o astfel de montura aruncata din mana pe un vant de 50 km / h cu rafale de 60. Dupa cum probabil va imaginati, am ales aceasta montura in situatia descrisa mai sus, de vant puternic, intrucat sansele ca aceasta sa se incurce in aruncare intr-o asemenea situatie sunt aproape nule. Montura a aterizat pe un substrat drept, tare, avand ca momeala un boilies critic echilibrat, cu granule de pluta. Ce sa mai, o prezentare ca la carte ce nu a lasat nicio sansa crapului din imagine. Pe salteaua de receptie, aveam sa privesc dulapul si gura acestuia cat un pumn de mare, cu carligul bine fixat in buza de jos.

In general, monturile rigide mi le execut de acasa, apoi le pun in penarul de monturi si le fixez astfel incat sa stea tensionate. Cand le scot, firul va sta drept iar mecanica monturii va fi mai buna.

Montura blow back

Acest carlig are de asemenea o eficienta foarte buna si in monturi blow back. Forma carligului contribuie enorm de mult la mecanica monturii, avand particularitatea de a se intoarce foarte repede in gura crapului cand momeala este aspirata. Executia monturii este una foarte simpla, iar eu ii dau o nota personala folosind un singur boilies de 20 mm cu granule de pluta, mai usor, ce vine sa adauge un plus de eficienta. Asadar, adaug boiliesul pe firul de par si-l fixez cu un opritor. Adaug anoul si-i fac un nod dublu. Adaug carligul si am grija ca anoul sa fie in dreptul contraspinului. Mai departe execut nodul fara nod si asta este tot. Rezulta o montura agresiva si foarte eficienta pe care o folosesc adesea.

Montura Ronnie

Montura Ronnie este o montura de pop-up foarte eficienta si foarte usor de realizat. Mai intainte de toate avem nevoie de un vartej cu anou si agrafa rapida. Se largeste agrafa cu un patent si se introduce prin ochetul carligului. As spune ca marimea carligului numarul 4 este cea mai potrivita pentru aceasta montura.

Adaugam un tub termocontractabil ce vine sa securizeze legatura intre carlig si vartej.

Mai departe adaugam pe carlig un micro vartej cu anou pe care il blocam cu un opritor.

Mai ramane de atasat pop-up-ul si asta-i tot, rezulta de aici o montura cu un feedback foarte bun din partea pescarilor, eficienta ei am constatat-o si eu, devenind astfel montura mea preferata de pop-up.

LASA UN RASPUNS

Adauga un comentariu!
Numele tau