7 accesorii esențiale la pescuitul la crap vara.

2

Vară, cald, atunci pescuitul crapului este în toi iar asta presupune să ne luăm câteva măsuri de siguranță pentru a avea o partidă de pescuit liniștitoare și care să nu ne creeze discomfort. Mai jos găsiți 7 accesorii pe care noi le considerăm importante în această perioadă.

  1. Ținem crapii sub papuc!

Un prim accesoriu pe care noi, cei de la magazinul MarelePescar, îl consideram absolut necesar în perioada de vară este o pereche de papuci! De ce? Pe lângă faptul că ne oferă o aerisire foarte bună la extremitățile membrelor inferioare, ne sunt de folos și noaptea atunci când în cazul unei trăsături, fără mari greutăți încălțăm papucii și în câteva secunde suntem în drill. Navitas a scos pe piață în acest an un nou model de papuci denumiți Navitas Slider, foarte ușori și cu reglare pe Velcro.

Niște papuci extrem de populari, foarte practici și rezistenti sunt cei de la Crocs. Sunt folosiți de foarte mulți pescari datorită faptului că și-au demonstrat fiabilitatea în timp. Oferă o protecție foarte bună împotriva soarelui ( nimănui nu îi plac picioarele arse de soare ), în cazul unui teren accidentat (datorită tălpii destul de groase și cauciucate)  dar și în cazul în care trebuie să intrăm în apă, oferind protecție tălpii în cazul cioburilor, pietrelor șamd.

  1. Cine nu ar bea o bere rece?

Caldură, soare, cui nu i-ar plăcea să se răcoreasca cu o bere sau un suc rece. Pentru astfel de perioade au fost inventate lăzile frigorifice, iar noi considerăm că modelele de la Campingaz și Coleman sunt cele mai bune de pe piață. Dacă ești un pescar care preferă partide scurte și care nu dorește să aibă mult bagaj după el, atunci lazile frigorifice Campingaz de până în 30L sunt cea mai bună alegere. Modelul Icetime este unul cu o izolație premium PU și în mod clar va ține toată ziua mâncarea proaspătă și rece.

În cazul în care faceți partide puțin mai lungi, de 24, 48 de ore și aveți nevoie de ceva mai mult loc pentru mâncarea și băuturile aferente, atunci lăzi precum Coleman Xtreme 48L, sau Coleman Marine Xtreme 66L sunt perfecte pentru dumneavoastră. Acestea păstrează gheața timp de 5 zile chiar și la o temperatură exterioară de 32C. Sunt extrem de bine izolate, au un sistem integrat de scurgere și sunt tratate antimicrobian și cu o protecție UV ce le face să reziste foarte mult în timp.

  1. Fără dureri de ochi și fără vedenii!


Ce pescar începător nu a pățit ca după o zi întreagă de privit în plută sau în bambine să nu aibă dureri de ochi? Cu totii!

Ochelarii polarizați au fost creați special pentru a reduce intensitatea luminii și pentru a tăia pe cât posibil reflexiile razelor de soare la contactul cu apa. Într-o zi însorită de pescuit, purtarea unor ochelari de soare polarizați este obligatorie pentru protejarea ochilor.

În funcție de producător, lentilele sunt de diferite culori și sunt tratate și construite pentru a reduce pe cât posibil razele solare. Firme precum Fortis, Solano sau Fox lucrează foarte mult la construcția unor ochelari pentru a ajunge la niște modele care să ofere o protecție foarte bună a globului ocular.

  1. Spune NU înțepăturilor de țânțari!

Marea problemă a pescuitului pe timp de vară este apariția neplăcută a insectelor, mai ales a țânțarilor. Dacă facem partide de o noapte, este imposibil să nu fim atacați de către aceste insecte, mai ales dacă ne aflăm pe niște zone cu verdeață. O invenție foarte folositoare este dispozitivul anti-țânțari de la Thermacell care funcționează pe baza unei mini butelii cu gaz care încălzește placa metalică pe care montăm o pastilă îmbibată într-un lichid respingător țânțarilor. Pastila se încălzește iar vaporii degajați nu sunt toxici pentru oameni sau animale.

În modul ăsta cu ajutorul unui astfel de dispozitiv nu mai trebuie să ardem spirale sau să se dăm cu zeci de loțiuni sau alifii pentru a respinge țânțarii. Aceste dispozitive sunt folosite inclusiv de armata Americană pentru protecție în momentele în care se traversează zone mlăștinoase ori împădurite.

Dispozitivul se găsește în mai multe variante iar noi considerăm că este obligatoriu pe timp de vară!

  1. Să se facă lumină!

Pentru că vara este perioada în care partidele de pescuit sunt ceva mai lungi, pe timp de noapte este foarte folositor să avem o lanternă pentru a putea scoate peștii pe mal. O lanternă de cap a devenit în pescuitul modern un “must have”, iar aici modelele Led Lenser conduc în acest domeniu al luminii. Modele precum Led Lenser H3 sau H5 dar și gama SEO 3 sau 5 sunt modele din gama medie de preț care luminează puternic, folosesc baterii AAA și pot fi utilizate atât la pescuit cât și în alte activități outdoor.

 

În același timp Energofish a scos pe piață câteva modele destul de ieftine precum Mercury Led sau Outdoor Uranus ori Mars. Modele rezistente la apă și care sunt la mare cautare, luminând destul de puternic.

  1. Și crapii stau la umbră!

Este inuman să stai la pescuit o zi întreagă doar la soare, fără să ai măcar 1 minut de stat la umbră.

Pentru asta fiecare pescar are neaparat nevoie de o umbrelă de pescuit, care să îi ofere pe o rază cât mai mare umbră. Umbrele precum cele de la EnergoTeam, NGT cu un diametru de 220cm sunt perfecte pentru pescarii care petrec o zi la pescuit.

  1. Cât mai comod posibil!

Fie că mergem împreună cu soția și copii la pescuit sau singuri, într-o partidă scurtă de 12 ore sau una ceva mai lungă de 24 de ore, un pat este excelent.

Pe lângă faptul că soția, prietena, copii se pot întinde ca pe un șezlong și să se simtă ca la mare în timp ce se bronzează, un pat oferă conform și posibilitatea de odihnă după o zi petrecută în caldura sau soare. În cazul pescuitului, confortul este foarte important chiar dacă partidele noastre nu depășesc 24 de ore. Nimanui nu îi place să vină după o partidă de pescuit cu dureri de spate ori fără pic de somn ( doar dacă am avut trăsături non stop  🙂 )

Inapoi la magazinul de pescuit

2 COMENTARII

LASA UN RASPUNS

Adauga un comentariu!
Numele tau