Sonare, GPS

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Sonare, GPS

Ce este un sonar?

Sonarele sunt dispozitive electronice utilizate pentru detectarea sub apa a obiectelor, peștilor si a substratului, ce funcționează prin emiterea de impulsuri sonore si detectarea sau măsurarea revenirii acestor impulsuri,  după ce au fost reflectate.  Este acelasi principiu al radarelor sau al ecolocatiei, doar ca se folosesc ultrasunete, deoarece acestea calatoresc mai usor prin apa. Interpretarea acestor reflectări ale undelor este afișata pe display-ul sonarului -  in cazul modelelor de sonar pentru barca -  sau pe un telefon - in cazul sonarelor pentru pescuitul de pe mal.  Sonarul afiseaza astfel multiple informatii despre ceea ce se afla sub apa, si de cele mai multe ori creaza si o harta ce ajuta pescarul sa isi aleaga zona de pescuit pe care o considera productiva. Suplimentar, sonarele pot dispune de funcții ce pot avea relevanta pentru utilizatori sau nu, precum GPS-ul, care permit cartografierea unei ape si salvarea de hărți, conectarea cu alte dispozitive prin diferite metode (conexiune Bluetooth, rețea ethernet, wifi), emiterea simultana pe multiple frecvente si  altele.

Top sonare de pescuit

Fiecare utilizator poate avea afinități particulare legate de branduri, funcționalități, sau chiar de organizarea software-ului si a meniului, așadar orice top al sonarelor de pescuit are un grad destul de mare de subiectivitate, in funcție de criteriile luate in considerare. Totuși exista cateva marci de sonare care ar intra in orice top, printre care Deeper, Lowrance, Humminbird, Garmin.

Sonar pescuit de pe mal

Sonarul pentru pescuitul de pe mal este acea varianta de sonar, in care dispozitivul este lansat cu ajutorul unei lansete suficient de puternica in apa, se așteaptă conectarea cu dispozitivul receptor, care poate fi un telefon sau o tableta, si se recuperează către mal in timp ce se pot observa informațiile legate de adâncime, obiecte, pești, temperatura si bineînțeles, substrat. Aceasta soluție poate substitui cu succes sondarea, deși cel mai adesea cele doua vor merge mana in mana. Locurile observat cu ajutorul sonarului vor fi ulterior accesate cu lanseta de pescuit.

Sonar pentru pescuit la clonc

Pescuitul din barca al somnului la clonc este una din tehnicile in care un sonar devine un accesoriu esențial al pescarului modern. Cu ajutorul acestui echipament putem observa nu doar substratul, temperatura si adancimea, ci mai ales somnii care se ridica la momeala noastră si refuza sa o atace, si astfel putem găsi mult mai repede soluția optima pentru fiecare partida. Astfel o zona ce poate părea neproductiva va deveni una in care sa insistam, iar o momeala castigatoare poate fi determinata mult mai repede. Așadar, cel mai bun sonar pentru clonc este acel sonar capabil sa citească si sa afișeze mișcarea momelii noastre in timp real, in acest sens, cea mai importantă tehnologie pe care ar trebui sa o aibă sonarul pentru clonc este CHIRP, tehnologie care ne ajuta sa distingem clar montura noastră in coloana de apa.

Doriți o recomandare de sonar?

Întrucât fiecare pescar are apele si zonele pe care le frecventeaza, cu situații si necesitați specifice, o recomandare de sonar pentru o situație anume, nu este neapărat  optima pentru o alta situație. Pentru o recomandare personalizata de sonar pentru pescuit, puteți apela si la consultanta directa in magazinul si showroom-ul MarelePescar, din strada Bucur nr.2.

Dispozitive GPS

Dispozitivele de comunicare prin satelit, sunt  concepute pentru a fi utilizate in orice punct de pe glob, in afara ariilor acoperite de semnalul de telefonie mobila.  Utilizate atat de pescari cat si de pasionatii de activitati outdoor, aceste dispozitive permit comunicarea prin mesaje text sau voce ,  transmiterea locatiei, a alertelor SOS, si chiar a unor informatiilor legate de vreme. 

Descopera toata gama de sonare, si dispozitive GPS  din oferta magazinului MarelePescar,  si alege solutia potrivita, care raspunde cel mai bine necesitatilor tale!