Motoare termice

WhatsApp
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Motoare barci

Pentru propulsarea unei ambarcatiuni cu usurinta si viteza, avem bineinteles nevoie de un motor. In oferta magazinului MarelePescar veti gasi o gama variata de produse! Alegerea tipului potrivit de motor pentru barca este foarte importanta. Atat greutatea, cat si puterea vor avea un impact asupra performantelor barcii, pe apa, in diverse conditii.

Marimea motorului pentru barca

Atunci cand alegeti motorul adecvat pentru o ambarcatiune, luati in considerare atat tipul apelor pe care veti utiliza ambarcatiunea precum si dimensiunea si greutatea totala a barcii in care trebuie inclusa si greutatea pasagerilor, combustibilului si echipamentelor. O regula buna de urmat este sa va apropiati cat mai mult de puterea maxima pentru care barca a fost proiectata.

Motor pentru barca în 2 sau în 4 timpi?
Desi solutia optiunea moderna este cea a motorului in 4 timpi trebuie mentionat faptul ca fiecare varianta are adeptii ei, precum si avantaje si dezavantaje specifice. Un motor in doi timpi la o anumita putere poate fi mai usor fata de un motor in 4 timpi, si poate sa raspunda mai repede la accelerare, insa zgomotul si vibratia produse de acesta vor fi mai mari. Un motor in doi timpi nu este potirivit pentru deplasarea de tip trolling, sau cea la viteza mica. Un motor in 4 timpi va avea o eficienta mai mare a combustibilului si va permite un control superior al vitezei.

Motoare pentru barci in functie de sistemul de alimentare cu combustibil

In functie de sistemul de livrare al combustibilului in motor, exista:

  • motoare cu injectie directa (cu avantaje  precum o excelenta eficienta a folosirii combustibilului, raspuns foarte bun la accelerare);
  • motoare cu injectie electronica (emisii reduse,distributie uniforma a amestecului aer combustibil);
  • motoare cu carburatie (cost initial redus, design simplu).

 

Descoperiti toata gama de motoare pentru barci, si alegeti optiunea potrivita pentru pescuit sau plimbare pe apa!